SON DAKİKA

UCM Başsavcısı Lahey’e talep gönderdi: “Netanyahu’nun yakalama süreci hızlandırılsın”

KAYNAKCNN TÜRK

Uluslararası Ceza Mahkemesi Başsavcısı Kerim Han’dan yeni bir talep geldi.

İsrail’in Kanal 12 televizyonunun haberine göre Başsavcı Kerim Han, Netanyahu ve Savunma Bakanı Yoav Gallant için Lahey’daki Ön İnceleme Dairesi’ne talep gönderdi. Talepte, yakalama kararının hızlanması istendi.

UCM Başsavcısı Laheye talep gönderdi: Netanyahunun yakalama süreci hızlandırılsın

Başsavcı Han, Filistin’de durumun kötüleşmesi ve suçların işlenmeye devam etmesi nedeniyle yakalama emirlerinin kaçınılmaz olduğunu ifade etti.

Başsavcı, Netanyahu ve Gallant’ın yanı sıra Hamas Siyasi Büro Başkanı Yahya Sinvar ve İzzeddin El-Kassam Tugayları’nın lideri Muhammed Deif hakkında yakalama kararı çıkarma sürecinin hızlandırılmasını talep etti. Ve İran’ın başkenti Tahran’da suikasta uğrayan İsmail Haniye’nin ise bu listeden çıkarılmasını istedi.

İsrail’den bu hamleye cevap gecikmedi. Netanyahu’nun basın ofisinden yapılan açıklamada, UCM Başsavcısı Han’ın Netanyahu ve Gallant’ı Sinvar ile karşılaştırmasının “antisemitizm” olduğu iddia edildi. Açıklamada, Lahey’de atılan adımların baştan beri siyasi olduğu ve hukuka dayanmadığı öne sürüldü.

UCM Başsavcısı Laheye talep gönderdi: Netanyahunun yakalama süreci hızlandırılsın

UCM Başsavcısı Han, 20 Mayıs’ta İsrail Başbakanı Netanyahu ve Savunma Bakanı Yoav Gallant hakkında “yakalama kararı” başvurusunda bulunduğunu bildirmişti.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu