OTOMOBİL

TürkTraktör’den tarım robotu 

TürkTraktörden tarım robotu
expand

KAYNAKMehmet Ali Kantarcı

TürkTraktör Şirket Lideri Matthieu Séjourné, bereketli toprakları ve geniş ürün çeşitliliğiyle Türk tarımının can damarı şehirlerinden Bursa’da çiftçilerle bir araya gelmekten büyük mutluluk duyduğunu belirtti. TürkTraktör’ün 70. yılı vesilesiyle Bursa Tarım Fuarı’nın bu yıl kendileri için ayrı bir önemi olduğunu vurgulayan Séjourné, “Türkiye otomotiv sektöründeki 70. yaşımızı kutladığımız bu dönemde Bursalı çiftçilerimizle buluşmak için fuar dönemine güçlü bir şekilde hazırlandık. Sürdürülebilir tarımın en önemli anahtarı olan son teknoloji traktör, ekipman ve hassas tarım ürünlerimizi Bursa’da sergilemekten heyecan duyuyoruz” dedi.

Case IH’in En Güçlüsü: Quadtrac 715

Case IH ürün gamının en güçlü traktörü olma unvanını taşıyan Quadtrac 715, Bursa Tarım Fuarı’nda ilk kez görücüye çıkıyor. EIMA 2024 Uluslararası Teknik İnovasyon ödülünün sahibi olan Quadtrac 715, 778 HP maksimum güç ve 3.356 Nm maksimum tork üretebilen Cursor 16 motoruyla üst düzey performans sunuyor. Güç, teknoloji ve kullanım kolaylığını bir arada sağlayan Quadtrac 715, PowerDrive Full PowerShift (Tam Otomatik) şanzıman ile maksimum 43 km/h hıza ulaşabiliyor. 28 ton toplam ağırlığa sahip Quadtrac 715, güçlü motoru ve yüksek çeki yeteneği ile büyük tarımsal işletmelere verim ve üretkenliği artırmada en yakın yol arkadaşı oluyor.

Otonom Tarım Robotları İlk Kez Bursa’da Sergileniyor

TürkTraktör, tarımda sürdürülebilirliği destekleyen iki yeni otonom tarım robotunu Bursa Tarım Fuarı’nda sergiliyor. Tarımda çiftçilerin zararlı kimyasallara maruz kalmasını önlemek ve ilaç kullanımını en aza indirmek için tasarlanan Otonom İlaçlama Makinesi, bağ ve bahçelerde tamamen otonom olarak çalışarak düşük hacimli ilaçlama yapma yeteneğiyle öne çıkıyor. Elektrikli araç mimarisine sahip çevre dostu Otonom İlaçlama Makinesi, kullanıcı dostu arayüzü, gece-gündüz ayrımı olmadan çalışma kabiliyeti ve yol planlama özellikleriyle tarımda verimliliği artırıyor.

Otonom Tarım Robotu ise modüler ve kompakt yapısıyla çeşitli tarımsal görevleri yerine getirebilecek esnekliğiyle dikkat çekiyor. 3 kW motor gücü ve 48 V elektrik sistemine sahip robot, yapay zeka destekli hedef tespit sistemi ile püskürtme yapılacak zararlı otları ve bitkileri tespit edebiliyor. Birbirinden bağımsız kontrol edilebilen püskürtme uçları aracılığıyla yüksek hassasiyette noktasal uygulama yapabiliyor. Bu yenilikçi sistem, tarımsal faaliyetlerde gereksiz kimyasal kullanımını azaltarak çevresel sürdürülebilirliği destekliyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu