TÜRKİYE

Türkiye’nin ilk insansız savaş uçağı: Kızılelma’nın üretim yolculuğu!

KAYNAKCNN TÜRK

KIZILELMA GECE TAKSİ TESTİNİ DE GEÇTİ

Gündüz taksi testlerinin ardından gece taksi testini de başarıyla tamamladı. O anlar, Baykar Teknoloji’nin sosyal medya hesabından paylaşıldı.

Türkiyenin ilk insansız savaş uçağı: Kızılelmanın üretim yolculuğu

Baykar tarafından tamamen yerli, milli ve özgün olarak geliştirilen Bayraktar Kızılelma insansız savaş uçağının uçuş test kampanyası planlanan doğrultuda devam ediyor. Şimdiye kadar iki prototipi başarıyla üretilen ve hâlihazırda geliştirme ile üretim süreci devam eden Bayraktar Kızılelma’nın gece taksi testi videosu yayınlandı. 55 saniyelik videoda, gündüz Kızılelma’nın hazırlıklarına, gece ise taksi testi görüntülerine yer verildi.

BU YIL SERİ ÜRETİME GEÇİLMESİ PLANLANIYOR

2024 yılında seri üretimine geçilmesi planlanan Türkiye’nin ilk insansız savaş uçağı, düşük radar izi sayesinde en zorlu görevleri başarıyla gerçekleştirecek. 6 ton kalkış ağırlığına sahip olması hedeflenen savaş uçağı, milli olarak geliştirilen tüm mühimmatları kullanabiliyor.

Türkiyenin ilk insansız savaş uçağı: Kızılelmanın üretim yolculuğu

Planlanan 1.500 kilogram faydalı yük taşıma kapasitesiyle ise büyük bir güç konumunda. Bayraktar Kızılelma, havadan havaya muharebe gerçekleştirebilme özelliğiyle dikkat çekiyor.

KIZILELMA’NIN ÜRETİM SÜRECİ

Baykar’ın %100 öz sermayesi ile yola çıktığı Bayraktar Kızılelma projesi 2021’de başladı. 14 Kasım 2022’de üretim hattından çıkan Bayraktar Kızılelma, Çorlu’da bulunan Akıncı Uçuş Eğitim ve Test Merkezi’ne intikal etti. Burada yer testlerini süratli bir şekilde başarıyla tamamladıktan sonra 14 Aralık 2022 tarihinde ise ilk uçuşunu gerçekleştirdi.

Türkiyenin ilk insansız savaş uçağı: Kızılelmanın üretim yolculuğu

Milli insansız savaş uçağı bir yıl gibi rekor bir sürede gökyüzü ile buluştu. 15 Nisan 2023 tarihindeki dördüncü uçuşuyla da sistem tanımlama testini başarıyla tamamladı.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu