FOTO HABER

Türkiye’nin en uzun 4. köprüsü yarın hizmete girecek

Adana 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nün kent trafiğine katkısını da vurgulayan Bakan Karaismailoğlu, daha sonra şunları kaydetti:

‘Adana, Batı Akdeniz ile İç Anadolu bölgelerini, Güneydoğu Anadolu ve GAP bölgesine bağlayan transit trafiğe de hizmet veren Adana, ulaşım açısından çok önemli bir kavşak noktası. Hızla büyüyen şehrin nüfusu 2 milyonu aştı ve araç sahipliği de önemli ölçüde arttı. Bu nedenle Adana’nın şehir içi trafiğinin düzenlenmesi çalışmaları kapsamında Adana 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nü hayata geçirdik. Adana’daki trafik yükünü büyük ölçüde rahatlatacak. Türkiye’nin en uzun 4. köprüsü olan Adana 15 Temmuz Şehitler Köprüsü inşaatında sona geldik. Bu köprünün hikayesinde de maalesef vizyonsuz iş bilmez CHP klasiği var. Bir önceki Cumhur ittifakı büyükşehir belediyemiz tarafından yapımına başlanan köprümüz maalesef CHP’li Adana Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı durdurulmuş ve askıya alınmıştı. Bu köprü projesini Cumhurbaşkanımızın talimatlarıyla devreye aldık ve Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı olarak tamamladık.’

‘Yıllık toplam 286 milyon TL tasarruf edilecek’

Köprünün temel özelliklerini de anlatan Karaismailoğlu, ‘Bin 700 metre uzunluğundaki köprümüzün 787 metresini ardgerme kiriş, 882 metresini ise çelik kiriş olarak inşa ettik. 14’ü betonarme, 9’u çelik olmak üzere toplam 23 tabliyeden oluşuyor. 38 metre genişliğindeki köprümüz, karayolu trafiğine 3 gidiş 3 geliş olmak üzere 6 şeritli olarak hizmet verecek. Köprüde ayrıca 1 gidiş 1 geliş hattından oluşan demiryolu da yer alacak. Adana 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nün hizmete girmesiyle, şehrin kuzey bölgesindeki trafik yoğunluğunda büyük bir rahatlama olacak. Stadyum, Çukurova Üniversitesi, Alparslan Türkeş Bilim Teknoloji Üniversitesi, Şehir Hastanesi ve mevcut Adana-Mersin Otoyolu’na kesintisiz bağlantı sağlanacak. Aynı zamanda şehir içi trafiği de çok daha güvenli hale gelecek. Ayrıca proje sayesinde zamandan 255 milyon TL, akaryakıttan 31 milyon TL olmak üzere yıllık toplam 286 milyon TL tasarruf edilecek. Karbon salınımı da yılda 4 bin 224 ton azalacak’ diye konuştu.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu