SON DAKİKA

Türkiye gri listeden çıktı! Ekonomi ve borsa nasıl etkilenecek? Uzman isim diyor ki…

KAYNAKCNN TÜRK

EKONOMİST MUHAMMET BAYRAM ŞU İFADELERLE AKTARDI;

Hâlihazırda gri listede olan ülkeleri de söylemek isterim. Bulgaristan, Burkina Faso, Hırvatistan, Kongo Demokratik Cumhuriyeti, Senegal, Güney Afrika vs. Savaşın hakim olduğu, iç karışıklığın hakim olduğu ülkeler. Haksız bir şekilde zaten biz bu listedeydik.

Sayın İçişleri Bakanı’nın açıklaması da burada önemli. Halkımız şunu düşünmemeli, ”Kara para mı aklanıyordu?” Öyle bir durum söz konusu değildi ama iç karışıklığın, savaşın hakim olduğu bir dünyada geçiş üzerinde olduğumuz için ve lojistik anlamında da bizim ülkemiz geçiş noktası da olduğu için bu gibi durumlarla karşı karşıya kalınıyordu.

Sayın Ali Yerlikaya’da zaten göreve geldiği ilk günden beri organize suç örgütleri ile çok ciddi mücadele ediyor. Burada yine belirtmek isterin Türkiye haksız bir şekilde gri listedeydi. Siyasi nedenlerden dolayı bu listedeydi. Listeden çıkması için gerekli adımları atması gerekiyordu kanuni düzenlemelerle. O adımları yaptıktan sonra çıktı. Bu adımdan sonra biz borsa üzerinde etkisini hızlı bir şekilde görürüz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu