SON DAKİKA

Trump’a yönelik suikast girişimine peş peşe tepkiler!

KAYNAKCNN TÜRK

ABD başkan adayı Donald Trump’a Pensilvanya’da silahlı saldırı düzenlendi. Tepkiler de peş peşe geldi. ABD Başkanı önce açıklama yaptı, ardından saldırıya uğrayan Trump ile görüştü. Trump yaptığı açıklamada, kurşunun kulağına geldiğini söyledi.

BiDEN: AMERİKA’DA BUNA BENZER ŞİDDETE YER YOK

Miting esnasında düzenlenen silahlı saldırıda kulağından yaralanan Trump kontrol altına alınırken, başta ABD Başkanı Biden olmak üzere Başkan Yardımcısı Kamala Harris ve Dışişleri Bakanı Anthon Blinken da sosyal medyadan açıklama yaparak, saldırıyı kınadıklarını belirtti.

Biden, ”Amerika’da buna benzer bir şiddete yer yok. Bu bir hastalık.” ifadelerini kullandı.

Saldırıdan sonra kontrol altına alınan Trump, ilerleyen saatlerde sosyal medyadan açıklama yaptı. Kulağından yaralandığını belirten Trump, “Kurşun sağ kulağıma isabet etti. Ülkemizde böyle bir olayın gerçekleştiğine inanmak güç.” ifadesini kullandı. Güvenlik güçlerine teşekkür etti.

Trumpa yönelik suikast girişimine peş peşe tepkiler

Seçim kampanyasını durduran ABD Başkanı Biden ve başkan adayı Trump, yapılan açıklamaların ardından telefonla görüştü.

HERKES ÜZERİNE DÜŞENİ YAPMALI

ABD Başkan Yardımcısı Kamala Harris de sosyal medyadan açıklama yaparak, geçmiş olsun dileklerini ileterek, saldırıyı kınadığını belirtti. “Bizim milletimizde böyle bir şiddetin yeri yoktur” diyen Harris, herkesin üzerine düşeni yapması gerektiğini söyledi.

Trumpa yönelik suikast girişimine peş peşe tepkiler

ABD DIŞİŞLERİ BAKANI SALDIRIYA TEPKİ GÖSTERDİ

Bir açıklamada Dışişleri Bakanı Antony Blinken’dan geldi. Olay nedeniyle üzüldüğünü belirten Blinken, sosyal medyadan yaptığı paylaşımda, “Amerika’da siyasi şiddete yer yoktur ve hepimiz bunu kınamalıyız” dedi.

Trumpa yönelik suikast girişimine peş peşe tepkiler

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu