DÜNYA

Trump’a yeni suikast girişimi mi? Silahlı bir kişi gözaltına alındı!

KAYNAKCNN TÜRK

“MUHTEMEL BİR 3. SUİKAST GİRİŞİMİNİ ÖNLEDİK”

Eski ABD Başkanı ve Cumhuriyetçilerin başkan adayı Donald Trump, üçüncü bir suikast girişimi iddiasıyla gündeme geldi. Trump, Kaliforniya eyaletinde miting düzenlemek için yola çıkmış, bir saat sonra ise sahnede olacaktı. Halk, güvenlik taramasından geçerek tek tek miting alanına alınıyordu. O sırada 49 yaşındaki Vem Miller siyah SUV model arabasıyla geldi.
Güvenlik ekipleri, Miller’ın arabasında birden çok sahte pasaport ve silah buldu. Şüphelenen polis ekipleri, Miller’ı miting alanından uzaklaştırarak gözaltına aldı.

Riverside Polis Şerifi Chad Bianco, yaşananları Trump’a yönelik muhtemel üçüncü bir suikast girişimi olarak niteledi;

”Bildiğimiz şey, farklı isimlere sahip birden fazla pasaportla ortaya çıktığı. Sahte plakalı, ruhsatsız, ateşli silahlarla dolu bir araç. Şimdi bana sorarsanız, yardımcılarım muhtemelen üçüncü bir suikast girişimini engelledi. Bildiğimiz şey, farklı isimlere sahip birden fazla pasaportla ortaya çıktığı. Sahte plakalı, ruhsatsız, ateşli silahlarla dolu bir araç. Şimdi bana sorarsanız, yardımcılarım muhtemelen üçüncü bir suikast girişimini engelledi.”

FEDERAL YETKİLİ: OLAYDA SUİKAST BAĞLANTISI YOK

Şerif, şüphelinin daha sonra kefaletle serbest bırakıldığını söyledi;

”Şahıs gözaltına alındı ve işlediği suçlar nedeniyle hapse atıldı. Daha sonrasında ise serbest bırakıldı. Gelecekte davasını ilerletmek zorunda kalacak.”

Suikast ifadesini kullanan Şerif Bianco, Cumhuriyetçi Parti’yi destekliyor ve Trump’ın yeniden seçilmesi kampanyasında görev alıyor. Amerikan CBS kanalına konuşan bir federal yetkili ise olayda suikast bağlantısı olmadığını söyledi. Soruşturma devam ediyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu