YAZARLAR

Transferler iyi ama yetmez!

Beşiktaş yönetimi transfer sezonuna fırtına gibi giriş yaptı. Serbest oyuncu statüsündeki Gabriel Paulista ve Rafa Silva’yı renklerine kattı. Galatasaray’ın da girişimde bulunduğu Portekizli yıldızın kadroya kazandırılması başarılı bir hamle. Geçen sezon tüm kulvarlarda 52 maç forma giymiş, 22 gol atıp, 15 de asist yaparak 37 gole katkıda bulunmuş bir yıldızdan söz ediyoruz. Enkaz bırakan Ahmet Nur Çebi yönetimi gibi zar atmadan yapılan nokta atışı. İstikrarlı, skorer, final vuruşlarında son derece maharetli ve liderlik vasfı olan bir oyuncu.

Gabriel Paulista da La Liga deneyimi bulunan iyi bir kesici stoper. Arsenal ve Valencia’daki başarılı performansıyla onu hatırlıyoruz. Lakin Brezilyalı futbolcuyu tamamlayacak Romain Saiss gibi ayağı düzgün bir sol stoper transferi elzem. Omar Colley geçen sezon skora katkıda bulunsa da savunması gerçekten vasatın altında bir oyuncu. Geçen sezon yenilen gollerde hatalarıyla göze battı. Türkiye’de başarı istiyorsan savunma tandeminin iyi olması şart.

Yönetim, Ciro Immobile gibi gol makinesini transfer ederek takdire şayan bir iş yaptı. Emeği geçenleri tebrik ederiz. Lazio tarihine mührünü vurmuş, sembol oyuncu. Yeni meydan okumasında adaptasyon sürecini hızlı geçirirse Mario Gomez etkisi yapabilir. Tecrübesiyle de ligde tarihinin en kötü sezonunu geçiren Beşiktaş’ı yeniden ayağa kaldırabilir.

Yabancı sayısının 19’a yükselmesi, yönetimi çok terletecek. Bu nedenle yabancı transferinde şimdilik frene basan Beşiktaş kurmayları, bol sıfırlı sözleşmeleri olan vasat altı futbolcuları ayrılmaya ikna etmek zorunda. Takımın Fenerbahçe ve Galatasaray’la yeniden rekabete girebilmesi için en az 5 nokta atışı transfer şart. Hayal kırıklığı yaratan yabancılarla bir an önce yollar ayrılıp sol bek, sağ bek, sol stoper, 8 numara ve kanatlara takviye şart.

Hücum hattı yenilenmiş çehresiyle fiyakalı duruyor. Şimdi yöneticiler savunmaya eklemeler yapmak için yoğun mesai harcamalı.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu