SON DAKİKA

Tercih yapacaklar dikkat! Tarih belli oluyor! ”YKS kaç tercih hakkı var?” İşte 2024 YKS tercihlerinin başlayacağı tarih! YKS tercihleri nereden yapılacak, sonuçlar ne zaman?

Tercih yapacaklar dikkat Tarih belli oluyor YKS kaç tercih hakkı var İşte 2024 YKS tercihlerinin başlayacağı tarih YKS tercihleri nereden yapılacak, sonuçlar ne zaman
expand

KAYNAKCnnturk.com

YKS tercih kılavuzunun yayınlanıp yayınlanmadı sorgulanıyor. YKS tercihlerinin ne zaman yapılacağı en çok aratılan konular arasında. Gözler ÖSYM‘den gelecek açıklamalara çevrildi. Peki ama YKS tercihleri nereden yapılacak ?

YKS tercihleri ne zaman?

YKS sonuçlarının açıklanmasının ardından Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanlığınca, 2024-YKS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu da ön bilgi amacıyla yayımlandı. Kılavuza göre, tercihler 25 Temmuz-2 Ağustos’ta yapılacak.

 
YKS tercihlerinde dikkat edilmesi gerekenler

Adaylar öncelikle puana göre değil, başarı sıralamasına göre tercih yapmalı.

YKS tercihlerinde, geçen yılın sıralamaları önemli bir faktör olmalı. Daha detaylı incelemeler için güncellenen YÖK ATLAS verilerine göz atılmalı.

YKS tercihlerinde adaylar, en fazla 24 tercihte bulunabilecek. Adayların tercihlerinin baştan birkaçını “puanım yeterli olmayabilir” endişesine kapılmadan, sadece ilgisini göz önüne alarak belirlemeli, buralara en çok istenen programlar yazılmalı. Ancak, kazanılsa bile kaydolmak istenmeyen bir programa tercih listesinde yer vermemeli. Adayların tercih listelerindeki programların sırasının istek sıralarına uygunluğu kontrol edilmeli.

 
 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu