SON DAKİKA

Telsiz ve çağrı cihazı patlamalarının ardından Hizbullah lideri Nasrallah’tan ilk açıklama

Hizbullah lideri Hasan Nasrallah, İsrail’in iletişim cihazlarını hedef aldığı saldırısının ardından ilk açıklamasını yaptı.

İşte o açıklamadan satır başları: 

ZOR BİR SINAMADAN GEÇİYORUZ

Şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Doktorlar, hemşireler tüm tıp ekiplerine teşekkür ediyorum. Fedakarlıkları bizi derinden etkiledi. Ülkenin dört bir yanından kan bağışı yapıldı, salı günü yapılan en büyük kan bağışı oldu. Kurbanların çoğunda göz yaralanmaları var. Bu karanlık günlerde bu krizin pozitif yanlarından bir tanesi şu olmuştur. Efsanevi bir dayanışmaya birliğe şahit olduk. Uzun zamandır eksik olan bir birlik hali gösterdik. Bu hain saldırıyı lanetleyen tüm bölge ülkelerine teşekkür ediyorum. Gazze, Lübnan ve direniş hareketine destek olan ülkelere teşekkür ediyorum. Zor bir sınamadan geçiriliyoruz.

Telsiz ve çağrı cihazı patlamalarının ardından Hizbullah lideri Nasrallahtan ilk açıklama

İSRAİL TÜM KIRMIZI ÇİZGİLERİ AŞTI

Düşman İsrail binlerce çağrı cihazını hedef aldı ve eş zamanlı olarak patlattı. Düşman bu operasyonla bütün kırmızı çizgileri aştı, hiçbir şey umursamıyorlar ne ahlaki ne insani ne de yasal olarak. Patlamaların bazıları hastanelerde oldu. Çağrı cihazları taşıyanlardan bazıları hastanelerde çalışıyordu.

Çarşıda olanlar, evde olanlar, mağazada olanlar, araçlarında olanlar… Ana yollarda ve birçok kadın ve çocuklar da taşıyorlardı, sadece Hizbullah’ın savaşçıları değil. Onlar bütün bu cihazı taşıyanları hedef aldılar. Onlarca şehit verdik içlerinde kadınlar var, çocuklar var. Gerçek sayılar zamanla ortaya çıkacak. Düşman ne yapıyor? Düşmanın niyetine bakıyoruz, çağrı cihazlarını hedef aldı farz edelim. 4 binden fazla cihaz vardı. Bunları patlattıklarında bilerek ve hedef alarak patlattılar. Bunlar 4 bin kişiyi 1 dakikada öldürmek istediler. 

SAVAŞ SUÇU

Çarşamba günkü telsizlerden bahsetmiyorum, sadece çağrı cihazları. Bu düşmanın niyetiydi. Bu işledikleri suçun seviyesini gösteriyor. İkinci günü yine binlerce insanı öldürmek istediler. İsrailli düşmanlarımız en az 5 bin kişiyi 2 dakikada öldürmek istediler. Hiçbir ilke ve kurala aldırış etmediler. Bu yapılana ne ad verelim? Büyük terör eylemine ne diyelim? Toplu soykırım… Bu düşmanla yaptığımız savaşta, bu kanser tümörü olan İsrail kurulduğundan beri egemenliğimize ve güvenliğimize sürekli saldırıyor. Savaş suçu bu veya savaş ilanı.

BÜYÜK BİR DARBE ALDIK

Gerçekleri görmemiz lazım, biz büyük bir güvenlik darbesi, insani bir darbe aldık. Ve direnişin Lübnan’daki tarihinde eşi benzeri olmayan bir darbeydi bu. Belki de dünyada bu çeşitli saldırı hiç olmamıştı daha önce. Evet, biz büyük bir darbe aldık.  Ama savaşın doğası böyle ve çatışmanın doğasında bunlar var.  Düşmanımızın teknolojik olarak üstünlüğünü biliyoruz. Sadece İsrail değil ki Amerika, Batı ve NATO arkasında ve en yeni teknik güce sahip olanlar karşımızda duruyorlar.

“LÜBNAN HALKINA KARŞI BİR SAVAŞ İLANI”

 “İsrail’in (son iki gündür) düzenlediği saldırılar Lübnan halkına karşı bir savaş ilanıdır”

Dertleri Hizbullah’a psikolojik baskı yapmaktı. Suikastler düzenlediler, yüzlerce insanı korkuttular, binaları patlattılar çünkü dertleri korku yaymak ve Hizbullah’ı baskılamaktı. Düşman birçok alanda saldırılar düzenledi ama sivilleri hedef aldılar. Bu çok büyük bir suç. Salı günkü saldırıdan sonra bir takım kanallara, ‘niyetimiz Gazze’ye yapılan yardımı durdurmak’ dediler. Ve Salı ile Çarşamba günü salıdırılarını gerçekleştirdiler. Belki bu büyük bir saldırının ön hazırlığıydı. Şunu çok iyi biliyoruz ki bunlar Gazze’ye desteği kesmek içindi. Kanallarda, desteği kesin dediler hatta Batılı’lar hemen dediler ki ‘bırakın Gazze’nin ne hali varsa görsün. desteği kesin’ dediler. 

GAZZE’DEKİ SALDIRILAR DURANA KADAR DİRENİŞ DURMAYACAK

İsrail’e seslenen Nasrallah, “Gazze’deki saldırılarınızı durdurmadan biz saldırılarımızı durdurmayacağız. Ben açıkça söylüyorum, sonucu ne olursa olsun Lübnan’daki bu direniş asla durmayacak. Gazzeliler ve Batı Şeria’daki kardeşlerimizi desteğimizden asla vazgeçmeyeceğiz.” dedi ve ekledi:

Düşman bilsin ki ne bizim altyapımıza ne gücümüze ne de liderliğimize asla bir zarar veremedi. Hatta gücümüz daha da artıyor.

PEŞ PEŞE TELSİZ VE ÇAĞRI CİHAZI SALDIRILARI

Lübnan’da 17 Eylül’de, Hizbullah mensuplarının kullandığı çağrı cihazlarında eş zamanlı patlamalar meydana geldi. Patlamalarda ikisi çocuk 12 kişi hayatını kaybetti, 300 kadarı ağır yaklaşık 2 bin 800 kişi yaralandı.

Ülkede 18 Eylül’de çok sayıda telsizin patlatılması sonucu da 20 kişi öldü, 450’den fazla kişi yaralandı.

Lübnanlı yetkililer olaydan İsrail’i sorumlu tutarken İsrail’den konuyla ilgili henüz bir açıklama gelmedi.

İsrail-Lübnan sınırında 8 Ekim 2023’ten bu yana taraflar arasında zaman zaman şiddetlenen çatışmalar meydana geliyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu