SON DAKİKA

Telegram gözaltısına tepki… Rusya’nın savaş planlarını etkileyebilir! | Video Haber

KAYNAKCNN TÜRK

Geçen hafta mesajlaşma ve paylaşım platformu Telegram’ın CEO’su Pavel Durov’un Paris’te gözaltına alınmasın nedeniyle Fransa ile Rusya arasında gerilim devam ediyor.

Kremlin Sözcüsü Dimitri Peskov, yöneltilen suçlamaların çok ciddi olduğunu belirterek, “Suçlamalar kanıtlarla desteklenmediği takdirde bu iletişim özgürlüğünü kısıtlamaya yönelik bir girişim olacaktır. Fransa’nın Durov’a karşı suçlamaları ciddi kanıtlar gerektiriyor” dedi.

Kremlin Sözcüsü Peskov, kanıt sunulmazsa gözaltı işleminin büyük bir şirketin başkanına yönelik doğrudan gözdağı olarak değerlendirileceğini ifade etti.

Durov’un Rus vatandaşlığına sahip olduğunu hatırlatan Peskov, “Kendisine gerekli tüm desteği sağlamaya hazırız, ancak burada durum aynı zamanda bir Fransız vatandaşı olması nedeniyle de karmaşıklaşıyor” diye konuştu.

Rusya Parlamentosu’nun alt kanadı olan Rusya Devlet Duması Başkanı Vyacheslav Volodin ise, “Telegram, ABD’nin üzerinde hiçbir etkisinin olmadığı, az sayıdaki ve aynı zamanda en büyük internet platformlarından biri. ABD başkanlık seçimlerinin arifesinde Biden’ın Telegram’ı kontrol altına alması önemli” ifadelerini kullandı.

Telegram’ın Kurucu Ortağı Pavel Durov’un Fransa’da tutuklanmasının, Rusya’nın Ukrayna’da devam eden savaşa yönelik askeri planlarını uygulamasını daha zor ve karmaşık hale getirebileceği iddia ediliyor.

Telegram, Rusça konuşanlar arasında çok popüler ve Ukrayna’daki savaşta, hem sahadaki operasyonlar hem de Kremlin’in söylemlerini yaymak için kritik bir rol oynuyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu