SON DAKİKA

Tekirdağ Valisi Soytürk: Milletimiz özgürlüğüne, bağımsızlığına kast etmek isteyenlere karşı şerefli mücadele verdi

Tekirdağ Valisi Soytürk: Milletimiz özgürlüğüne, bağımsızlığına kast etmek isteyenlere karşı şerefli mücadele verdi
expand

Abdullah YALÇIN/TEKİRDAĞ,(DHA) – TEKİRDAĞ Valisi Recep Soytürk, “Milletimiz, bu darbe teşebbüsüne direnmiş, iradesini gasp etmek isteyen, özgürlüğüne, bağımsızlığına kast etmek isteyenlere karşı şerefli bir mücadele vermiştir” dedi.

Tekirdağ’da 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nde tarihi valilik binası önünde etkinlik düzenlendi. Tekirdağ Valisi Recep Soytürk, AK Parti Tekirdağ Milletvekili Mestan Özcan, Tekirdağ Cumhuriyet Başsavcısı Erdal Şenol, Tekirdağ Bölge Adliye Mahkemesi Başsavcısı Ünal Bingül, İl Jandarma Komutanı Ahmet Çetin, İl Emniyet Müdürü Mehmet Hakan Fındık, kamu kurum müdürleri, sivil toplum örgütleri, vatandaşlar katıldı. 15 Temmuz anı defteri Vali Soytürk ile vatandaşlar duygularını yazoı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından konuşan Vali Soytürk, “15 Temmuz gecesi özgürlüğümüze, geleceğimize pranga vurulmak istenmiş, milletimizin vergileriyle alınan tanklar, uçaklar, helikopterler ve silahlar kahraman Türk ordusunun şerefli üniformasını hak etmeyen asker görünümlü hainler tarafından halkımıza çevrilmiştir. Milletimiz, bu darbe teşebbüsüne direnmiş, iradesini gasp etmek isteyen, özgürlüğüne, bağımsızlığına kast etmek isteyenlere karşı şerefli bir mücadele vermiştir. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın darbeye karşı durma çağrısı yapmasının ardından yurdun dört bir köşesinde milli birlik ve beraberlik içerisinde, kardeşlik ruhuyla, büyük bir inanç, azim ve kararlılıkla gece boyunca tankın, tüfeğin, topun, uçağın, helikopterin karşısına imanıyla, inancıyla, karşı duran milletimiz, darbe teşebbüsünde bulunanların heveslerini kursağında bırakmış, milli iradenin tecelligahı olan Türkiye Büyük Millet Meclisimize, demokrasimize ve devletimize sahip çıkmıştır” dedi. (DHA)

FOTOĞRAFLI

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu