YAZARLAR

Taylor Swift’in muhteşem turizm konserleri

Sesi kadar sahnesi de kusursuz olan ünlü Amerikalı megastar etkin ‘Forbes’ dergisine göre 1 milyar 400 milyon dolarlık bir gelire sahip. Bu da ona müzikten en çok para kazanan şarkıcı unvanını veriyor. Eleştirmenler, bir başka kulvarda rekabet eden Beyonce’ın bile karşısında çabuk havlu attığını ve son çare Taylor Swift’in daha 16 yaşındayken kimseden yardım almadan çok özen isteyen Country music şarkılarını besteleyip söylemesinden ilham alarak son hiti ‘Texas, Hold ‘em’e tutunmaya çalıştığını yorumladılar.

Country Music’ten merdivenleri hızla tırmanarak pop müziğine geçen ünlü şarkıcının sesi kadar sahne performansı da seyircileri adeta büyüyor. Bugüne kadar 220 milyon adet albüm satan, 14 Grammy, 40 Amerika Müzik ve 39 Billboard ödüllü ikona ayrıca Spotify’dan geçen yıl 100 milyon dolar telif hakkı elde ederek erişilmesi güç bir rekoru da kırdı. Sosyal medyada en çok sorgulanan Taylor Swift’in estetikli olup olmadığı. Menajeri açıklık getirdi, sadece köpek dişleri törpülenmiş. Şu an konserlerine odaklandığı için erkek arkadaşı da yokmuş ve bestelerini Tennessee eyaletinin Nashville kentindeki mütevazi evinin çatı katında yapıyormuş

Pop müziğinin kraliçesi şimdi bir Avrupa turunda. Eras Konserleri için bir çok ülkede sahneye çıkacak. Üzüntüyle söyleyeyim programında maalesef Türkiye yok. Konserleri için biletler çoktan tükendi. Ancak Taylor Swift’ın konserleri en çok turizmi patlatıyor. Örneğin gelecek haftalarda Hollanda, İsviçre ve İtalya’da seri konserler verecek. Kısacası üçer gün arka arkaya hayranları ile buluşacak.

Amsterdam, Zürih ve Milano’da oteller çoktan doldu. Pansiyonlarda yer kalmadı. Restoran rezervasyonları ek masa koyma dönemini geri getirdi. Gurbetçi Türklerin de Taylor Swift’e ilgi gösterdiği öğrenildi. Amsterdam’daki üç konseri için trenlerde, uçaklarda yer bulmak olanaksız görünüyor. Özel uçaklarıyla gelecek ayrıcalıklı seyirciler için havalimanlarında park yeri bulmak için arayışlar sürüyor. 34 yaşında ki büyük yıldızın Almanya, Polonya ve İngiltere konser turları da çok yoğun. Sadece Londra’daki ünlü Wembley stadında 5 gün arka arkaya sahne alacak. Düşünün her konseri için üç saatlik performans garanti. Tekrar ısrarla sahneye çağırmalar bazen 4 saate yaklaşabiliyor. Repertuarında eski şarkıları kadar satış rekorları kıran son albümü ‘The Tortured Poets Department’ı kapsayan bütün şarkıları da bulunuyor.

Taylor Swift 2024 yılını 18 Ekim’de başlayacak Amerika’nın ardından 8 Aralık’ta son bulacak Kanada konserleri ile tamamlayacak. ‘Eras’ konserlerini muhteşem turizm konserlerine çeviren Taylor Swift umarım bir gün ülkemizde de sahne alır.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu