TÜRKİYE

Sultangazi’de şüpheli paketteki bombanın sırrı çözüldü

KAYNAKCNN TÜRK

Ayrıntıları aktaran CNN TÜRK Muhabiri Sinan Ağca, şunları kaydetti:

İstanbul Emniyet Müdürlüğü İstihbarat ve Terörle Mücadele ekipleri tarafından İstanbul’da gerçekleşen iki olayın araştırılması ve o bölücü terör örgütlerinin yaptığı eylemlerin ortaya çıkarılması için çalışmalar gerçekleştiriyordu. Hemen sıralama üzerinden gidelim. Takvimler 9 Eylül tarihini gösterdiğinde Arnavutköy’de bir ikametgah adresini özellikle uzun namlulu silahlarla saldırı gerçekleştirmişti. Polis ekipleri bu saldırıyı gerçekleştiren kişilerin peşine düşmüştü. Ardından ise Sultangazi’de bir poşet içerisinde bomba bulunduğu bombanın kimler tarafından bırakıldığı ve hangi amaçla bırakıldığı polis ekiplerinin dikkati sayesinde ortaya çıkmış oldu. Bölücü terör örgütünün bu iki eylemde de parmağı olduğu anlaşıldı.

Sultangazide şüpheli paketteki bombanın sırrı çözüldü

Bu konuyla ilgili yapılan çalışmalar neticesinde elde edilen bilgiler aslında çok şaşırtıcıydı. Özellikle o bombayı bırakan kişilerin kimden talimatı aldığı çok önemliydi bu noktada. PKK/KCK üyesi olduğu için yurt dışına firar eden B.İ. isimli kişi burada bulunan o terör örgütü üyelerine bir talimat vermişti. Özellikle yurt dışına kaçan teröristin Türkiye’de bir eşi vardı. Burada evliydi ancak boşanmak istiyordu. Eşi de bu boşanmaya karşı çıkıyordu. Boşanmak istemediğini belirtiyordu. O da eşine gözdağı verebilmek için burada bulunan terör örgütü üyelerine bir talimatta bulunmuştu. O talimat neticesinde de özellikle o bombanın kadının aracına koyulacağı öngörüldü.

Sultangazide şüpheli paketteki bombanın sırrı çözüldü

Polis ekipleri bunun üstüne çalışma yaptığı çalışma neticesinde de o kişilere ulaştı. Yapılan operasyonda özellikle o bombalı eylemi gerçekleştiren dört kişi önce gözaltına alındı. Ardından ise Arnavutköy’deki o silahlı saldırının içinde kullanılan uzun namlulu silahları evinde bulundurulan iki kişi de gözaltına alındı ve toplam gözaltı sayısı altıya çıkmış oldu. Dört kişi tutuklanarak cezaevine gönderildi. İki kişi de adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Sultangazide şüpheli paketteki bombanın sırrı çözüldü

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu