SON DAKİKA

SON DAKİKA| Yeni büyükelçilere görevleri tebliğ edildi

SON DAKİKA| Yeni büyükelçilere görevleri tebliğ edildi
expand

Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Türkiye’nin dış temsilciliklerinde büyükelçilik yapacak isimlere görevlerini tebliğ etti.

Buna göre, Dışişleri Bakan Yardımcısı Yasin Ekrem Serim‘in Lefkoşa Büyükelçisi; Lefkoşa Büyükelçisi Metin Feyzioğlu‘nun Prag Büyükelçisi olarak görevlendirilmesine karar verildi.

YASİN EKREM SERİM KİMDİR ?

Yasin Ekrem Serim, 27 Mart 1986’da Kocaeli’de dünyaya gelmiştir. Kamu Yönetimi ve Siyaset Bilimi alanında Girne Amerikan Üniversitesi’nden mezun olmuş ve eğitimine devam ederek İngiltere’deki University of Westminster’da Uluslararası İşletme Yönetimi üzerine yüksek lisans derecesini tamamlamıştır. Ayrıca, Harvard Kennedy School’da Müzakere ve İletişim Teknikleri eğitim programlarına katılmıştır. Serim, kariyeri boyunca Dışişleri Bakanlığı’nın çeşitli birimlerinde, New York’daki Birleşmiş Milletler Daimi Temsilciliği, Avrupa Birliği Bakanlığı, Başbakanlık ve Cumhurbaşkanlığı gibi farklı kurumlarda görevler üstlenmiştir.

Yasin Ekrem Serim, Avrupa Birliği Bakanlığı’nda Danışman, Başbakanlık Müsteşarı Özel Kalem Müdürü, Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Özel Kalem Müdürü, Başbakan Yardımcısı Danışmanı, Dışişleri Bakanı Başdanışmanı ve Dışişleri Bakanı Özel Kalem Müdürü olarak görev yaptı.

SON DAKİKA| Yeni büyükelçilere görevleri tebliğ edildi

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu