TÜRKİYE

SON DAKİKA HABERİ: Uluslararası uyuşturucu karteli çökertildi! Kırmızı bültenle aranan örgüt lideri dahil 42 kişi tutuklandı!

SON DAKİKA HABERİ: Uluslararası uyuşturucu karteli çökertildi Kırmızı bültenle aranan örgüt lideri dahil 42 kişi tutuklandı
expand

KAYNAK DHA

Bakan Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Türkiye tarafından kırmızı bültenle aranan ‘Emre Karaca’ adıyla bilinen Kerim Dağlıoğlu’nun lideri olduğu uluslararası uyuşturucu karteline yönelik İspanya’da Argay Operasyonu düzenlendiğini belirtti. Buna göre; Avrupa Polis Teşkilatı’nın (EUROPOL) desteğinde yaklaşık 9 aydır devam eden soruşturmada İspanyol, Fransız ve Türk narkotik polisleri ortak çalıştı. 11 Haziran’da başlanan operasyona Fransız, İspanya Guardia Civil ve Türk emniyetinden 400’den fazla polis katıldı. Granada, Malaga ve Sevilla’da yapılan baskın ve ev aramalarında örgüt lideri Kerim Dağlıoğlu ile birlikte İspanya, Almanya, Avusturya, Suriye, Karadağ, Romanya, Ukrayna, Arjantin ve Venezuela vatandaşı örgüt üyesi toplam 42 şüpheli yakalanarak tutuklandı. Ayrıca, 2 tondan fazla esrar ve çok sayıda ateşli silah, lüks araç ve suç geliri nakit para ele geçirildi.

SON DAKİKA HABERİ: Uluslararası uyuşturucu karteli çökertildi Kırmızı bültenle aranan örgüt lideri dahil 42 kişi tutuklandı

Sadece yerel, bölgesel, ulusal değil, uluslararası alanda da organize suç örgütlerine, uyuşturucu kartellerine karşı mücadele etmeye kararlı olduklarını vurgulayan Yerlikaya, “Bu tarihi uluslararası operasyonun önemli bir parçası olan Narkotik Suçlarla Mücadele Başkanlığımızı ve kahraman polislerimizi tebrik ediyorum. Aziz milletimiz müsterih olsun; zehir tacirlerine dünyanın neresinde olurlarsa olsunlar nefes aldırmayacağız” dedi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu