SON DAKİKA

SON DAKİKA: Cem Garipoğlu’nun mezarından neden kefen çıkmadı? | Video Haber

KAYNAKCNN TÜRK

Bahçeşehir’de Münevver Karabulut’u öldüren Cem Garipoğlu, 10 Ekim 2014’te kaldığı hücrede ölü bulundu. Karabulut ailesinin ‘Fethi Kabir İşlemi’ talebi Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından kabul edildi. Cem Garipoğlu’nun mezarı dün saat 11.08’de açıldı. Mezardan alınan örnekler Adli Tıp Kurumu’na gönderildi. 

SON DAKİKA: Cem Garipoğlunun mezarından neden kefen çıkmadı | Video Haber

Garipoğlu’nun mezarı başından detayları aktaran CNN TÜRK Muhabiri Merve Tokaz, “Kefen detayı tutanağa geçti. Tutanakta mezarın açıldığı, mezarın birinci katında değil, bir alt katında Cem Garipoğlu’na ait olduğu iddia edilen kemiklere rastlandığı ifade edildi. Ardından da bizzat tutanakta, ‘Kemiklerin serbest bir halde bulunup, kefen ve cesedi çevreleyen bir bez parçasının bulunmadığı görülmüştür’ denildi. Ayrıca da ‘Bir adet düğüm halinde 30×30 cm boyutunda şeffaf naylon bir poşet de görüldü’ denildi. Raporda yine hangi kemiklerin alındığı da ifade edildi. 15-16 parça kemik alındı. Kafatası, pelvis kemikleri, bacakları, elleri, ayakları Adli Tıp uzmanlarınca çıkarılıp özel bir kutuya konularak tabuta yerleştirildi ve Adli Tıp Kurumu Morg İhtisas Dairesi’ne incelenmek üzere götürüldü” dedi.

SON DAKİKA: Cem Garipoğlunun mezarından neden kefen çıkmadı | Video Haber

“KEFEN OLMAMASI BENİ RAHATSIZ ETTİ”

Karabulut ailesinin avukatı Rezan Epözdemir de Cem Garipoğlu’nun mezarının açılmasının ardından gazetecilere yaptığı açıklamada kefen bulunmadığına dikkat çekti. Epözdemir, “Cem Garipoğlu’nun cenazesi yerine başka bir cenaze çıkması durumunda ne olur?” sorusuna yanıt vererek, “Türk hukuk tarihinin en büyük skandalı olur” dedi.

SON DAKİKA: Cem Garipoğlunun mezarından neden kefen çıkmadı | Video Haber

Mezarın Cumhuriyet savcısı, soruşturma savcısı, 3 adli tıp doktoru ile 2 olay yeri inceleme ekibi ve kolluk kuvvetlerinin eşliğinde açıldığını söyleyen Epözdemir, “1 hafta içinde kuvvetle muhtemel rapor tanzim edilecektir. İnşallah geldiğimiz noktada 15 yılın sonunda maddi gerçek ortaya çıkar. Adalet tecelli eder.” dedi. Bir gazetecinin “Neden kefen yok” sorusuna da yanıt veren Epözdemir, “Onu anlayamadım hiçbir kefen bez yok. Bu birkaç alternatifi bize verebilir. 10 sene içinde kaybolmuş ya da aşınmış olabilir mi ? O bana çok rasyonel gelmiyor. Sonradan kemiklerin bırakılma ihtimali kefenin olmadığı yerde çok kuvvetli bir ihtimal olarak karşımızda duruyor. O beni ziyadesiyle rahatsız etti. 2014 yılında defin işlemi sırasında da kayıt alınmamış. Biz de otopsiye girmedik yasal hakkımız da yok” diye konuştu.

SON DAKİKA: Cem Garipoğlunun mezarından neden kefen çıkmadı | Video Haber

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu