SON DAKİKA

SON DAKİKA: Bosna Hersek’ten üst düzey ziyaret!

Erdoğan’ın açıklamalarından satır başları şöyle;

Çok verimli bir toplantı gerçekleştirdik. Bölgenin istikrarına katkı sağlıyoruz. Bosna Hersek’te yaşanacak gelişme Balkanlar’a tehdit.

Ticaret hacminin 1 milyar dolara ulaşacağını tahmin ediyoruz. Bu rakamı yeterli bulmuyoruz.

Bu yılın ilk 7 ayında Bosna Hersek’i ziyaret eden turistler arasında Türk turistler ilk sıralarda. Askeri ve güvenlik alanlarındaki iş birliği de gündemimizde yer aldı. Savunma Sanayi iş birliği güçlenecek.

SON DAKİKA: Bosna Hersekten üst düzey ziyaret

“AYŞENUR’UN HESABI SORULACAK”

Gazze’deki katliam için BM’de atılacak adımları konuştuk.90’lı yıllarda Bosna Hersek’te gerçekleştirilen katliamın bir benzerini bugün Gazze’de ve işgal altındaki Filistin topraklarında yaşıyoruz. 41 bini aşkın Gazzeli kardeşimizle birlikte İsrail tarafından öldürülen Ayşenur Ezgi Eygi evladımızın da hesabını adalet önünde mutlaka soracağız.

Kardeş Bosna Hersek halkına en kalbi selamlarımı gönderiyorum.

Denis Becirovic’in açıklamalarından satır başları:

Erdoğan dünya çapında bir lider. İlişkilerimizin daha da güçlenmesini isterim. Bildiğiniz gibi iki ülke arasında ilk ticari anlaşma yapılmıştır. 

İkili ticaret ilişkilerimizin daha da güçlenmesini dileriz. Ortak konuları konuşma fırsatını bulduk. 

Önümüzdeki yıl Srebrenitsa Katliamı’nın 30. yılı. Biz nefret politikası gütmeyeceğiz. Kimse böyle hadiseler görmesin diye çalışacağız. 

İki ülkenin dost ilişkileri önümüzdeki dönemde daha da güçleneceğini düşünüyorum. Erdoğan’a bir kez daha teşekkür etmek istiyorum.

SON DAKİKA: Bosna Hersekten üst düzey ziyaret

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu