SON DAKİKA

SON DAKİKA! Borsa yeni güne nasıl başladı? (01.08.2024)

SON DAKİKA Borsa yeni güne nasıl başladı (01.08.2024)
expand

Açılışta BIST 100 endeksi, önceki kapanışa göre 113,41 puan ve yüzde 1,07 artışla 10.751,99 puana yükseldi. Bankacılık endeksi yüzde 1,58, holding endeksi ise yüzde 1,06 değer kazandı. Tüm sektör endeksleri yükselirken, bankacılık en çok kazandıran sektör oldu.

Dün düşüş eğilimi gösteren Borsa İstanbul’da BIST 100 endeksi, günü önceki kapanışa göre yüzde 0,5 düşüşle 10.638,58 puandan tamamladı.

Analistlere göre, küresel hisse senedi piyasaları, ABD Merkez Bankası’nın (Fed) faiz indirimlerine yönelik olumlu sinyaller vermesiyle birlikte artan risk iştahı sayesinde olumlu seyrediyor.

Fed, politika faizini yüzde 5,25-5,50 aralığında sabit tutsa da, eylül ayında faiz indirimi olasılığını ima etti. Federal Açık Piyasa Komitesi (FOMC) toplantısı sonrası yapılan açıklamada, enflasyonun düştüğü ancak hala bir miktar yüksek olduğu belirtilerek, “Son aylarda Komite’nin yüzde 2’lik enflasyon hedefine doğru biraz daha ilerleme kaydedildiği” ifade edildi.

Fed Başkanı Jerome Powell, bankanın faiz kararını açıkladıktan sonra düzenlediği basın toplantısında, enflasyonun daha da azalması ve iş gücü piyasasının güçlü kalması durumunda, eylül ayında faiz indiriminin gündeme gelebileceğini belirtti. Powell, gelecek toplantılarda henüz net bir karar alınmadığını vurgulayarak, Komite’nin genel görüşünün “politika faizini düşürmenin uygun olacağı noktaya yaklaşıldığı” yönünde olduğunu söyledi.

Bugün, dünya genelinde açıklanacak imalat sanayi Satınalma Yöneticileri Endeksi (PMI) verileri ile İngiltere Merkez Bankası’nın faiz kararı ve Avro Bölgesi’nde işsizlik verileri takip edilecek. Analistler, teknik olarak BIST 100 endeksinde 10.800 ve 10.900 puan seviyelerinin direnç, 10.600 puanın ise destek olarak görüldüğünü kaydetti.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu