SON DAKİKA

Seyahatsever projesi il il başvuru ekranı: GSB Seyahatsever başvurusu ne zaman, nasıl yapılır?

Seyahatsever projesi il il başvuru ekranı: GSB Seyahatsever başvurusu ne zaman, nasıl yapılır
expand

KAYNAKCnnturk.com

Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın 2024 yılında da devam ettirdiği “Seyahatsever Projesi“, gençlere Türkiye’yi keşfetme fırsatı sunuyor. Proje, 8 Temmuz 2024 tarihinde başlayarak, 25 Ağustos 2024 tarihine kadar devam edecek. Bu proje kapsamında, 18-30 yaş arasındaki gençler, Gençlik ve Spor Bakanlığı‘na bağlı yurtlarda ücretsiz olarak konaklayabilecekler. Her ilde bir erkek ve bir kız yurdu, projeden faydalanmak isteyen gençler için tahsis edilecek. İstanbul’da ise Cevizlibağ yurdu bayan misafirlere hizmet verecek​. Proje ile detaylı bilgilere seyahatsever.gsb.gov.tr adresinden de ulaşılabilecek.

Bakan Osman Aşkın Bak, sosyal medya hesabından “Seyahatsever ile Hazırlıklar Başlasın, Rota Oluşturulsun!” başlığıyla yaptığı paylaşımda, “Gençlerimiz GSB Yurtları’nda 5 gün ücretsiz konaklayacak, ülkemizin eşsiz güzelliğini keşfederek unutulmaz bir yaz geçirecek.” ifadelerini kullandı.

GSB SEYAHATSEVER BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Projeden yararlanmak isteyen gençler, 444 0 472 (ALO GSB) numaralı çağrı merkezi üzerinden en az bir gün öncesinden rezervasyon yaptırarak, diledikleri ildeki yurtlarda beş gün süreyle ücretsiz konaklayabilecekler. Seyahatsever Projesi kapsamında, gençlere konakladıkları illerde müze kartı da verilecek. Bu sayede gençler, bulundukları şehirlerdeki müze ve ören yerlerini ücretsiz olarak ziyaret edebilecekler. Bu olanak, gençlerin kültürel zenginlikleri keşfetmelerine ve tarihi yerleri daha yakından tanımalarına yardımcı olacak​.

GSB SEYAHATSEVER PROJESİ İL İL BAŞVURU EKRANI

Seyahatsever projesi il il başvuru ekranı: GSB Seyahatsever başvurusu ne zaman, nasıl yapılır

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu