TÜRKİYE

Şenyaşar ve Yıldız aileleri barıştı

KAYNAKAA

6 yıl önce iki aile arasında çıkan silahlı kavgada kayıplar verilmiş, geçtiğimiz günlerde ise tutuklu tüm sanıklar tahliye edilmişti. Şenyaşar ve Yıldız aileleri barışma yemeğinde bir araya geldi.

Şenyaşar ve Yıldız aileleri barıştı

Şanlıurfa Suruç’ta 2018 yılında çıkan silahlı kavgada Şenyaşar ailesinden 3, Yıldız ailesinden 1 kişi hayatını kaybetmişti. Eşini ve iki çocuğunu kaybeden Emine Şenyaşar’ın 6 yıl süren ‘adalet nöbeti’, davanın geçen hafta görülen duruşmasıyla son buldu. Fadıl Şenyaşar ve diğer 3 sanık adli kontrol ve ev hapsi şartıyla tahliye edildi.

Şenyaşar ve Yıldız aileleri barıştı

Tahliyelerin ardından TBMM Başkanvekili Bekir Bozdağ, AK Parti Grup Başkanvekili Abdülhamit Gül, DEM Parti TBMM Başkanvekili Sırrı Süreyya Önder ve Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk, Suruç’a gitti. Siyasiler iki aileyi barıştırmak için görüşmeler yaptı. Görüşmelerin olumlu sonuç vermesiyle barış yemeği organize edildi.

Davalı iki aile üyesi DEM Parti Şanlıurfa Milletvekili Ferit Şenyaşar ile AK Parti MKYK Üyesi İbrahim Halil Yıldız el sıkıştı. Şanlıurfa’da düzenlenen barış yemeğine çok sayıda siyasetçi katıldı. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz da oradaydı.

Şenyaşar ve Yıldız aileleri barıştı

Yılmaz yaptığı konuşmada, “Bu tür hadiselerin sona erdirilmesi çok daha geniş anlamda barışa, birliğe katkıda bulunacaktır. Acılar yaşamış iki aile, büyüklüklerini göstererek husumetlerini sonlandırmak üzere bir araya geldiler, teşekkür ediyorum” dedi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu