TÜRKİYE

Seda Sarıbaş kimdir, kaç yaşında, nereli? AK Parti 2023 Milletvekili adayı Seda Sarıbaş'ın hayatı!

Seda Sarıbaş kimdir, kaç yaşında, nereli? AK Parti 2023 Milletvekili adayı Seda Sarıbaş’ın hayatı! – Günün Haberleri

Seda Sarıbaş kimdir, kaç yaşında, nereli? AK Parti 2023 Milletvekili adayı Seda Sarıbaş'ın hayatı!

14 Mayıs’ta yapılacak Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili seçimleri kesin listesi belli oldu. 3 dönem kuralı istinasız olarak uygulanırken, listede dikkat çeken isimler de yer aldı. İşte 2023 Milletvekili listesinde en çok dikkat çeken isimler arasında yer alan Seda Sarıbaş’ın hayatı… 

SEDA SARIBAŞ KİMDİR, KAÇ YAŞINDA?

AK Parti Aydın Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi (2014-2018), AK Parti Aydın Önceki Dönem Kadın Kolları İl Başkanı (2016-2018) görevlerinde bulunan Sarıbaş, Didimli iş adamı Sedat Sarıbaş ile evlenerek Didem’e yerleşti ve bir süre eşiyle birlikte benzin istasyonu işletmeciliği yaptı. 2006 yılında ise Miss Turkey Güzellik yarışmasında “Veet Türkiye Güzeli” seçilen Seda Sarıbaş, Gazi Üniversitesi’nde işletme, Anadolu Üniversitesi’nde Çalışma Ekonomisi üzerine lisans öğrenimi tamamladıktan sonra sosyoloji üzerine yüksek lisans yaptı. Aslen Adanalı olan ve iki çocuğu bulunan Sarıbaş’ın eşi Sedat Sarıbaş da AK Parti Didim İlçe Teşkilatı yönetim kurulunda yer aldı. Seda Sarıbaş son olarak 2023 Milletvekili seçimlerinde AK Parti Aydın milletvekili adayı listesinde bulunuyor.

İşte, Seda Sarıbaş kimdir, nereli sorusuna yönelik cevaplar ve hakkında önemli bilgiler

Baba tarafım Adanalı, anne tarafım Trabzonlu ben doğma büyüme İstanbul’da ikamet ettik. Evlendikten sonra Aydın’a geldim. 2006’da Aydın’a geldik, 2016 hala Aydındayız. Eğitimler; şöyle Gazi Üniversitesi işletme, Anadolu Üniversitesi Çalışma Ekonomisi, daha sonrasında Açık Öğretimde Adalet, şimdi Boğaziçi Üniversitesinde Yönetim anlamında Mükemmeliyetçilik programı. Şimdide Adü’de Sosyoloji üzerine Yüksek Lisans yaptım.

Ticarette eşimle beraber çalışıyoruz. Ben şuanda Efeler petrolü çalıştırıyorum, akaryakıt üzerine mesleğimiz. Eşim eski emlakçı. Ben çocukları bir noktaya getirdikten sonra sektör değiştirdik biz. İşletmeyi ikimiz birlikte kurduk. Eşimde akaryakıtı bilmiyordu, Bende akaryakıtı bilmiyordum. İçinde yetiştik, içinde büyüdük. Şuanda iyi bir noktada olduğumuza inanıyoruz. Kuşadası, Aydın ve Didim de iki tane olmak üzere 4 tane istasyonumuz var. Aydındakiyle ben ilgileniyorum. Kuşadası ve Didim’de ki 2 istasyonumuzla eşim ilgileniyor.

Modellikten işletmeciliğe, oradan da siyasete geçişini şu sözlerle anlattı:

“Siyaset, bizim ailemizde zaten vardı. Babam, eşim siyasetin içinden gelmiş insanlardı. Benim için öğretici oldular. Çok büyük desteklerini gördüm. Yola AK Parti ile başladım ve devam ediyorum. Her daim de AK Parti içerisinde yer alacağım. Siyaset yoğun geçiyor ama eşim her daim bu konuda bana yardımcı oluyor.”

Milletvekili Adayları listesi (AK Parti, CHP) 2023! 28. dönem milletvekili adayları kimler oldu? Milletvekili Adayları listesi (AK Parti, CHP) 2023! 28. dönem milletvekili adayları kimler oldu?

Milletvekili Adayları listesi (AK Parti, CHP) 2023! 28. dönem milletvekili adayları kimler oldu?

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu