SON DAKİKA

Saldırının yeri ve zamanı ne anlatıyor?

KAYNAKCNN TÜRK

Bu defa hedef savunma sanayiimizdi. Türk Havacılık ve Uzay Sanayii Anonim Şirketi’nin Kahramankazan ilçesindeki yerleşkesine yönelik terör saldırısında 5 kişi şehit düştü. Peki saldırının zamanlaması ne anlatıyor?

Saldırının yeri ve zamanı ne anlatıyor

Emekli Emniyet Müdürü Haydar Özdemir konuyla ilgili CNN TÜRK yayınında, “Daha önceki eylemlerde gördük ki meydan hedef alındı, eğlence yeri hedef alındı, stadyum yanı hedef alındı. Burada mesela eyleme baktığınız zaman o taksinin seçilmiş olması, lojmanların çıkış kapısının seçilmiş olması kesinlikle tesadüf değil” ifadelerini kullandı.

Saldırının yeri ve zamanı ne anlatıyor

Öte yandan yayında konuşan Terör ve Güvenlik Uzmanı Coşkun Başbuğ da “Zamanlamasına geldiğin taktirde hemen akla BRICS geliyor. Yani BRICS’in olduğu gün bu saldırının gerçekleşmiş olması tesadüf mü, yani gelişigüzel bir uygulamayla öyle mi denk geldi yoksa planlı ve bilerek o tarih hedef seçildi mi? Bana göre ikinci şık geçerli. Yani bilerek o tarih seçildi. Tam da PKK terör örgütüne yapılan o silah bırakma çağrısının olduğu gün. Örgütteki çözülme, o sürecin bir anda tam tersi bir noktaya getireceği için acilen bunun da sabote edilmesi lazımdı. Bir zamanlama da bana göre bu yönden manidar bir şekilde işledi. Savunma sanayiinin de 2 gün önce ya Hürjet ses hızını aşan bir deneme yaptı. Yani sizi durdurmak için her yolu deniyorlar, her şeye başvuruyorlar ama önünü kesemiyorlar. İşte onlara bir gözdağı olsun diye de özellikle o denemenin sonrasında yapılan bir saldırı mı bana göre bunu da bir köşede tutmakta fayda var” şeklinde konuştu.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu