SON DAKİKA

Sağlık Bakanlığı’nın bayram tedbirleri

KAYNAKCNN TÜRK

KAZALARA MÜDAHALE İÇİN EKİPLER HAZIR BEKLEYECEK

Helikopter ambulans, acil sağlık personelleri, UMKE ekipleri… Sağlık Bakanlığı, ülke genelinde Kurban Bayramı tatili boyunca aldığı tedbirleri açıkladı. Kurban Bayramı’nda 3 bin 457 ambulans göreve hazır bekleyecek. 19 bin sağlık personeli de görevde olacak.

Sağlık Bakanlığının bayram tedbirleri

İstanbul Acil Sağlık Hizmetleri Başkan Yardımcısı Dr. Nurgül Çiğdem, “Amacımız bu İstanbul trafiğinde bayram dolayısıyla meydana gelen kazalarda hızlı bir şekilde ulaşıp ilk, erken müdahaleyi başlatarak hastalarımızın doğru yerlere sevkini sağlamak ve burada süre kazancını yaratmak.” dedi.

Sağlık Bakanlığının bayram tedbirleri

EKİPLER YOLLARDA HAZIR BEKLEYECEK

İstanbul’da Kuzey Marmara Otoyolu Tuzla-Akfırat mevkiinde, 9 sağlık personeli ile helikopter ambulans, acil yardım ambulansı, UMKE aracı ve UMKE Atak aracı hazır bulunacak.

Sağlık Bakanlığının bayram tedbirleri

Acil Tıp Teknisyeni Serkan Yıldırım, “Kara ambulansının gidemediği durumlarda ya da daha hızlı gidilmesi gereken durumlarda komuta merkezinin değerlendirmesi sonrasında vakaya çıkış yapıyoruz, acil vakalara.” ifadeleriyle anlattı.

Sağlık Bakanlığının bayram tedbirleri

Çiğdem, “AÇM sistemimiz zaten en yakın ekipleri görevlendirmekle yükümlü. Bizim buradaki avantajımız trafik yoğunluğu sebebiyle vakalara ulaşma süremiz uzadığı için helikopter ekibimiz, UMKE ekibimiz daha hızlı bir şekilde olay yerine varabiliyor.” şeklinde açıkladı.

Sağlık Bakanlığının bayram tedbirleri

Tuzla Köprüsü, Tuzla Mehmetçik Vakfı önü, İstanbul Park, Büyükçekmece E-5 üzeri, TEM Otoyolu Silivri Metro Tesisleri, Çatalca Devlet Yolu ayrımı, Tekirdağ-İstanbul il sınırı ayrımında da tedbir noktaları belirlendi. Bu noktalarda, acil yardım ambulansları, UMKE araçları ve personeller göreve hazır bekleyecek.

Sağlık Bakanlığı ayrıca Ankara ve İzmir gibi büyükşehirlerde de oluşabilecek trafik kazalarına hızlı müdahale edebilmek için ek ekipler oluşturdu.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu