SON DAKİKA

Sağlık Bakanlığı sürekli işçi alımı kura çekimi 2023 ne zaman? Sağlık Bakanlığı işçi alımı kadro dağılımı ve kontenjanları!

Sağlık Bakanlığı sürekli işçi alımı kura çekimi 2023 ne zaman? Sağlık Bakanlığı işçi alımı kadro dağılımı ve kontenjanları! – Son Dakika Haberleri İnternet

Sağlık Bakanlığı sürekli işçi alımı kura çekimi 2023 ne zaman? Sağlık Bakanlığı işçi alımı kadro dağılımı ve kontenjanları!

Sağlık Bakanlığı sürekli işçi alımı başvuru tarihleri, kadro dağılımı ve kontenjanları gündemde yer alıyor. Sağlık Bakanlığı’nın sürekli işçinin alımına ilişkin ilanı Resmi Gazete’de yayımlandı. Bakanlığın ihtiyaç duyduğu hizmet türü ve mesleklerdeki alımların il düzeyinde karşılanması yoluna gidilecek. Bu nedenle başvurularda kişilerin Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi’nde kayıtlı olan adresleri dikkate alınacak. Başvurular, 22-27 Mart tarihleri arasında Türkiye İş Kurumu’nun (İŞKUR) ‘esube.iskur.gov.tr’ sitesi üzerinden yapıldı.

SAĞLIK BAKANLIĞI İŞÇİ ALIMI KADRO DAĞILIMI VE KONTENJANLARI

Sağlık Bakanlığı işçi alımı kapsamında;
-4 bin 958 temizlik görevlisi,
-3 bin 386 güvenlik görevlisi (silahsız),
-747 klinik destek elemanı (hastane),
-520 hasta karşılama ve yönlendirme görevlisi,
-279 elektrikçi,
-195 inşaat boyacısı,
-130 marangoz,
-277 ısıtma ve sıhhi tesisatçı,
-258 bilgisayar sistem kurulum bakım onarım ve arıza giderme elamanı ile
-150 biyomedikal cihaz teknolojileri servis destek elemanı olmak üzere 10 bin 900 sürekli işçi istihdam edilecek.

Sağlık Bakanlığı 42 bin 500 personel alım başvurularıyla ilgili olarak Bakan Fahrettin Koca, sosyal medya hesabı üzerinden 31.600 sözleşmeli sağlık personeli ve ayrıca 10.900 sürekli işçi istihdam edilecektir açıklamasında bulundu. 

SAĞLIK BAKANLIĞI İŞÇİ ALIMI KURA ÇEKİMİ NE ZAMAN?

10 bin 900 işçi alımı için kura çekimi 25-26 Nisan 2023 tarihlerinde yapılacak. Kuralar Ankara’da noter huzurunda sabah 09:00’da çekilmeye başlanacak ve saat 18:00’de sona erecek. Sonuçlar https://yhgm.saglik.gov.tr/ internet adresinden yayınlanacak. İlan edilen kadrolara noter kurası sonucu asıl aday olarak atanmaya hak kazananların atamaya esas belgeleri kontrol edilecek.

Atama için öngörülen niteliklere sahip olmayan adaylar ile yanlış, yanıltıcı veya yalan beyanda bulunmuş olup tercihlerine yerleşenlerin atama işlemleri yapılmayacak. Atamaları yapılsa dahi atama işlemleri iptal edilecek.

Yerleştirildiği kadroların nitelik ve şartlarını taşıdığı halde istenen belgeleri süresi içerisinde teslim etmeyen adaylar göreve başlatılmayacak.

Noter kurası sonucu asıl olarak yerleştirme işlemi yapılanlardan, istenen belgeleri süresi içerisinde teslim etmeyen adaylar/başvuru yapmayanlar;

Süresi içerisinde başvuru yapıp da başvuru şartlarını taşımayanlar;

Ataması yapılıp uygun görülen süre içerisinde göreve başlamayanlar/feragat edenler (doğum, hastalık, askerlik vb. nedenlerle göreve başlayamayacak durumda olanlar hariç);
Atanma şartlarını taşımadığı sonradan anlaşılarak göreve başlatılmayanlar;

Göreve başlatılıp da sonradan atama şartlarını taşımadığı anlaşılanlar;

İşletme Toplu İş Sözleşmesinin 15 inci maddesi gereğince bir aylık deneme süresi içerisinde sözleşmesi feshedilenler ile deneme süresinde sözleşmesini feshedenlerin yerine yedek listenin ilk sırasındaki kişiden başlamak suretiyle aranan şartları haiz olanlardan atama yapılabilecek.

Sağlık Bakanlığı 2023 sürekli ve sözleşmeli personel alımı kadro dağılımı (branş ve kontenjanlar) Sağlık Bakanlığı 2023 sürekli ve sözleşmeli personel alımı kadro dağılımı (branş ve kontenjanlar)

Sağlık Bakanlığı 2023 sürekli ve sözleşmeli personel alımı kadro dağılımı (branş ve kontenjanlar)


Klinik destek elemanı nedir, ne iş yapar? Klinik destek elemanı görev tanımı Klinik destek elemanı nedir, ne iş yapar? Klinik destek elemanı görev tanımı

Klinik destek elemanı nedir, ne iş yapar? Klinik destek elemanı görev tanımı

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu