SON DAKİKA

Rusya’dan sonra Belarus! ”BATIYA NÜKLEER TEHDİT”

KAYNAKCNN TÜRK

LUKOŞENKO DA “NÜKLEER KULLANIRIZ” DEDİ

Hafta içinde Rusya lideri Putin’in Batı’ya yönelik nükleer tehdidinin ardından bir tehdit de Belarus Devlet Başkanı Aleksandr Lukaşenko’dan geldi.

Belarus lideri Aleksandr Lukaşenko, NATO gücü olarak ABD ve Polonya askerlerinin Belarus’un Batı sınırları boyunca konuşlandığına işaret etti. Lukaşenko, Belarus’a Batı sınırlarından saldırı olduğu anda nükleer silahları kullanacakları konusunda uyardı.

Başkent Minsk’te üniversite öğrencileriyle toplantı yapan Belarus Devlet Başkanı Aleksandr Lukaşenko’nun gündeminde nükleer silah kullanımı vardı.

”KIRMIZI ÇİZGİMİZİN DEVLET SINIRLARIMIZ”

Lukaşenko, Belarus’a yönelik bir saldırının üçüncü dünya savaşını başlatabileceğini söylediğini hatırlattı.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in de Rusya ve ülkesine düzenlenecek saldırıda nükleer silah kullanma imkanı veren “nükleer doktrin değişikliği” çalışmasını açıklayarak kendisini doğruladığını dile getirdi.

Lukaşenko, NATO gücü olarak ABD ve Polonya askerlerinin Belarus’un Batı sınırları boyunca konuşlandığını belirterek, “Bize saldırdıkları anda nükleer silah kullanacağız. Onlar bize cevap verebilirler” dedi.

Lukaşenko, “Böylece Rusya da tüm cephaneliğini kullanacak. Bu da dünya savaşı demektir. Zaten Batı da bunu istemiyor. Buna hazır değiller ama onlara kırmızı çizgimizin devlet sınırlarımız olduğunu açıkça söylüyoruz. Üzerlerine basarlarsa cevap anında olacak. Bunun için hazırlanıyoruz. Bu konuda dürüst ve açık konuşuyorum.”

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu