SON DAKİKA

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov: “Ankara ve Şam hattında toplantı planlıyoruz”

KAYNAKCNN TÜRK

Türkiye’nin Suriye ile ilişkileri normalleştirme çabaları hız kazandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad’dan gelen karşılıklı mesajlar, iki ülke arasındaki normalleşme sürecinin ilk işaretlerini vermişti.

Bir başka mesaj da Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov’dan geldi. Lavrov, Türkiye’nin Suriye’den askerlerini çekmeyi görüşmeye hazır olduğunu iddia etti. “Türkler buna hazır ama henüz belirli hususlar üzerinde anlaşmaya varılamadı” dedi.

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov: Ankara ve Şam hattında toplantı planlıyoruz

Lavrov Rusya, Türkiye, Suriye ve İran’ın yakın gelecekte Ankara ve Şam arasındaki ilişkilerin normalleştirilmesini görüşmek üzere bir toplantı daha yapmayı planladıklarını belirtti.

Rusya Dışişleri Bakanı, 2023’te Suriye ve Türkiye arasındaki ilişkilerin normalleşmesi için diyalog kanalları açtıklarını da söyledi.

Lavrov, Suriye’nin kuzeyindeki terör tehdidini bastırmak için de gerekli önlemler hakkında konuştuklarını, tüm detaylar üzerinde çalışıldığını ifade etti.

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov: Ankara ve Şam hattında toplantı planlıyoruz

Rus Bakan, Türkiye öncülüğünde hayata geçirilen tahıl anlaşmasına da değindi.

“Bu yılın baharında Türkiye’nin gıda tedariklerinin korunmasına ilişkin anlaşmaları bu değiştirilmiş formatta yeniden başlatma girişimi oldu. Biz hazırdık. Ukraynalılar son anda ‘ticari gemilere dokunmama taahhütlerine ek olarak bir madde yazalım ve nükleer santrallerin güvenliğine saygı gösterilmesi gerektiğini yazalım’ dediler. Yersiz görünüyordu ama biz de kabul ettik. Erdoğan bizi bunun ileriye doğru bir adım olacağına çok ikna etti. Tamamen samimi davranıyor ve yardımcı olmaya çalışıyordu. Biz de kabul ettik. Ama bunu kendileri öneren Ukraynalılar hemen bunun kendilerine uygun olmadığını söylediler. Görünüşe göre o zamanlar nükleer santralleri bombalama planları vardı.”

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu