YAZARLAR

Ronaldo’ya rağmen

Cristiano Ronaldo, tarihin gördüğü en büyük futbolculardan birisi hiç kuşku yok ki… Sadece kazandığı kupalar ve bireysel ödüllerle değil, bitmeyen hırsı ve isteği ile de unutulmayacak. Kendine nasıl baktığı, hep yeni rekorların peşinde nasıl koştuğu gelecek nesillere anlatılacak.
Ronaldo artık 39 yaşında. Nispeten onu daha az zorlayan Suudi Arabistan Ligi’nde forma giyiyor. Ancak arkasında öyle köklü bir geçmiş var ki, birbirinden yetenekli oyunculara sahip Portekiz, oyun planını bozma adına büyük ustaya kıyamıyor. Teknik Direktör Roberto Martinez, Jota gibi Conceiçao gibi yetenekleri bu yüzden kenarda tutuyor. Üstüne Ronaldo, her serbest atışta topu alıyor mahallenin abisi tavrıyla.
Slovenya önünde de hızlı bir başlangıcın ardından aynı kısırdöngü içinde kıvranmaya başladı Portekiz. Bernardo Silva, Fernandes ve Rafael Leao’nun görevleri maçı kazanmak değil, Ronaldo’ya gol attırmak haline geldi. Böyle olunca zaten kapanıp kontra peşinde koşan Slovenya’nın ekmeğine yağ sürdüler.
Kupanın favorisi dediğimiz Portekiz, Türkiye maçı dışında sıkıştı kaldı. Dün gece de Slovenya savunmasını aşabildiklerinde kaleci Oblak’a takıldılar ve iş uzatmalara gitti. Bir de üstüne uzatmada Ronaldo’nun penaltısını da kurtardı Oblak. Penaltı öncesi Jota’nın yaptığı müthiş dripling de çöpe gitmiş oldu.Ve sonrası penaltılar…
İşte burada Portekiz ve kalecisi Diogo Costa ortaya çıktı. Ve öyle bir performansa imza attı ki, takımını resmen ipten aldı.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu