HABERLER

Reuters: Anketler Erdoğan’ın Kılıçdaroğlu’nun gerisinde olduğunu gösteriyor

Türkiye’de Altılı Masa’nın adayı olarak CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nu lanse etmesinden sonra seçim atmosferine girildi… İngiliz haber ajansı Reuters ise, “Anketler, Erdoğan’ın muhalefet karşısında yüzde 10’dan daha fazla geride kaldığını gösteriyor” başlığıyla kapsamlı bir haber yayınladı.

Reuters: Anketler Erdoğan’ın Kılıçdaroğlu’nun gerisinde olduğunu gösteriyor

6 Şubat’ta meydana gelen deprem felaketi sonrasında Türkiye seçim atmosferine girmeye başladı… Geçen hafta Altılı Masa olarak da bilinen Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanlığı için aday olarak CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nu göstermesinden sonra uluslararası kamuoyunun gözü Türkiye’ye çevrildi…

İngiltere merkezli haber ajansı Reuters, Türkiye’deki son durum ile ilgili dikkat çekici bir habere imza attı. Haber ajansı, “Mayıs ayındaki seçimlerden önce anketler, Erdoğan’ın rakibinin yüzde 10’dan fazla puan gerisinde olduğunu gösteriyor” başlığıyla hazırladığı haberde, “Anketlerde Millet İttifakı’nın milletvekili seçimlerinde de AKP ve müttefiklerinin en az 6 puan önünde olduğunu gösteriyor. HDP’nin de yüzde 10’un üzerine rahatlıkla çıkabildiği görülüyor” ifadesi kullanıldı.

Haberde, “Son 20 yılın en büyük rekabetiyle yüz yüze gelen Erdoğan’a desteğin AKP’nin daha önce güçlü olduğu bölgelerdekilerin de yeniden gözden geçirdiğini gösteriyor. Seçimler sadece kimin ülkeyi yöneteceğinin değil, nasıl yönetileceğinin de karar verilmesi anlamına geliyor” denildi.

DETAYLAR GELİYOR…

Wall Street Journal'dan deprem, seçim ve muhalefet analizi: Erdoğan için bir testİlginizi ÇekebilirWall Street Journal’dan deprem, seçim ve muhalefet analizi: Erdoğan için bir testBloomberg Türkiye'deki seçimleri analiz etti: Altılı Masa ve Erdoğan hakkında çarpıcı yorumİlginizi ÇekebilirBloomberg Türkiye’deki seçimleri analiz etti: Altılı Masa ve Erdoğan hakkında çarpıcı yorumReuters depremzedelerle görüştü: Erdoğan'a bağlılığı gözden geçiriyorlarİlginizi ÇekebilirReuters depremzedelerle görüştü: Erdoğan’a bağlılığı gözden geçiriyorlar

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu