SON DAKİKA

Redmi’den fiyat performans ürünü telefon

Redmi’den fiyat performans ürünü telefon
expand

KAYNAKDonanım Günlüğü

Redmi 13, 8,3mm kalınlıkta ve 205 gram ağırlıkta. Arka tarafı parlak plastik tasarım ve yan tarafları da köşelerden yumuşatılmış çerçeve sarıyor.
Avuçta rahat bir tutuş hissi var ama dış mekânlarda ve toplu taşımalarda kullanırken iki elle kullanmanızı öneriyoruz. Tabii havalar sıcak, bir süre sonra terleme ve elde kaymalar meydana gelebilir. Daha sağlam kullanılabilirlik için ürünün beraberinde gelen kılıfı da kullanmanız önemli.

6,79 inç FHD+ DotDisplay

Redmi 13 telefonumuzda FHD+ çözünürlüklü 6,79 inç ekran var. 90Hz tazeleme değeri ve tipik 450nit parlaklık değeri sunan ekran, özellikle iç mekân deneyimlerinde başarılı görüntüleme kalitesine sahip.

Ufak dokunuşlarla yol alabiliyor, uzun süreli deneyimlerde göz konforunu devreye alabiliyorsunuz. Dış mekân deneyimlerinde de tatmin edici bir performans var ama yoğun güneş ışığı altında bazen zorlandığınız da oluyor.

MediaTek Helio G91-Ultra işlemci

Telefonumuz gücünü MediaTek Helio G91-Ultra işlemciden alıyor. Maksimum CPU çalışma frekansı olarak 2.0GHz değeri sunuluyor. Ürünümüzün 8GB RAM’i ve 256GB dahili depolama özellikleri mevcut. Burada LPDDR4X + eMMC 5.1 teknolojilerinin kullanılması, yüksek performans tarafında tatmin edici. Öte yandan, sistemin boş disk alanını kullanarak 4GB’a kadar ek “sanal RAM” desteği sunduğunu da belirtelim.

108MP değerde ana kamera

Telefonun ön plana çıkan özelliklerinden bir tanesini, 108MP değerdeki ana kamerası oluşturuyor. Bu kamera yardımıyla, özellikle gün ışığındaki dış mekân çekimlerinde güzel fotoğraflar elde edebiliyorsunuz.

Video kalitesi de Instagram ve TikTok gibi platformlarda paylaşmak istediğiniz içerikler için yeterli. 1080p 30FPS videolar çekebilirsiniz. Bu kameraya ek olarak bir de 2MP değerde makro kamera kurulumu olduğunu belirtelim.

5030mAh pil

Ürünün 5030mAh pili var ve hızlı şarj destekli bir pil bu. Öte yandan ürünün 33w hızlı şarj desteği var ve uyumlu adaptör kutuda geliyor. Bu da Redmi 13’ün önemli artı yönlerinden bir tanesi. Günümüzde çoğu üst seviye telefonun kutusunda şarj cihazı olmadığını göz önünde bulundurursak, burada cidden avantajlı bir durum var.

Cihaz, tek şarj ile bir günü rahatlıkla geride bırakmanıza yardımcı oluyor. Eğer internet gezintileri ve sosyal medya sörfleriyle pek ilgilenmiyorsanız, tek şarj ile iki günü de geride bırakmanız mümkün. Burada konu tabii ki kullanım alışkanlıklarınıza göre şekilleniyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu