SON DAKİKA

Putin’den Avrupa’ya doğalgaz mesajı

KAYNAKCNN TÜRK

“Bunu hiçbir zaman reddetmedik, ancak herhangi bir geçici talep temelinde değil, üzerinde anlaşmaya varılan ve İstanbul’da fiilen başlatılan belgeler temelinde.”

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ukrayna ve Rusya arasındaki İstanbul Anlaşması’nı hatırlattı. “O anlaşma temelinde yeni bir görüşmeye hazırız” dedi ancak Batı’yı suçladı. “Bu, belgeyi paraflayan Ukrayna delegasyonu başkanının imzasıyla kanıtlanıyor, bu da Ukrayna tarafının genel olarak anlaşmalara varılanlardan memnun olduğu anlamına geliyor. Belge yürürlüğe girmedi, çünkü onlara bunu yapmamaları emri verildi.”

Putinden Avrupaya doğalgaz mesajı

MİT’in yönettiği, 1 Ağustos’ta Ankara’da gerçekleştirilen tutuklu takasına da değinen Putin, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bu konuda çok önemli rol oynadığının altını çizdi.

Almanya’nın Ukrayna ve Türkiye üzerinden doğalgaz alabileceğini belirten Putin, “Ancak Baltık Denizi’nden geçen hattan alamazlar” dedi.

Putin Avrupa’nın yaptırımlardan zararlı çıktığını kaydetti. “Benim düşünceme göre, bu profesyonel bir tür biçimsizlik ve şizofreni. Sadece saçmalık. Eğer istemiyorlarsa, almak zorunda değiller. Dünyanın diğer bölgelerine tedarikimizi kademeli olarak artıracağız” dedi.

Putinden Avrupaya doğalgaz mesajı

Rusya’nın farklı güzergahlar üzerinden Avrupa’ya sevkiyat gerçekleştirebileceğini anlatan Putin, “Sevkiyat diğer güzergahlardan, özellikle de Türkakımı üzerinden gider. Kısmen Mavi Akım üzerinden de olabilir ancak bu iç tüketim içindir” dedi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu