SON DAKİKA

Pentagon CNN TÜRK’e açıkladı: “İsrail’in Lübnan saldırılarını destekliyoruz!”

KAYNAKCNN TÜRK

Pentagon Sözcü Yardımcısı Sabrina Singh gazetecilerin sorularını yanıtladı. Singh, ABD’nin İran’ın füze saldırısına karşılık konusunda, İsrail’le temasta olduğunu bildirdi.

CNN TÜRK ABD Temsilcisi Yunus Paksoy;

–   “Yaklaşık iki hafta önce Lübnan’da ateşkes çağrısında bulunduğunuzdan beri Lübnan’da, özellikle Beyrut’ta, işler gerçekten kötüleşti ve İsrail her gece televizyondan canlı yayında yerleşim bölgelerini bombalıyor. Sizin ateşkes çağrısında bulunduğunuzu da düşünürsek, İsrail’den bugüne kadar gördüklerinizi destekliyor musunuz? Bunların hepsini onaylıyor musunuz ve şu ana kadar ortaya çıkanları destekliyor musunuz?”

Pentagon Sözcü Yardımcısı Sabrina Singh;

–   “İsrail’in Lübnan Hizbullah’ını hedef almasını destekliyoruz ve size geçen yıl 8 Ekim’de Hizbullah’ın 7 Ekim saldırısının ardından İsrail’e roket atmaya başlamasının üzerinden bir yıl geçtiğini hatırlatmak isterim. Dolayısıyla, biliyorsunuz, İsrail’in Lübnan Hizbullah’ına karşılık verme ve hedef alma hakkı var, ancak bunu elbette bölgedeki sivilleri hesaba katarak yapmak zorunda. Sivil kayıplarını en aza indiriyorlar ve sivilleri hesaba katıyorlar. Bu, Bakan’ın bildiğiniz gibi her telefon görüşmesinde gündeme getirdiği bir şey”

CNN TÜRK ABD Temsilcisi Yunus Paksoy, “ABD, İran’ı vuracak mı?” sorusunu yöneltti. ABD’li makamlar bu soruyu cevaplamadı. “Başka soru alalım” diyerek konuyu geçiştirdi.

CNN TÜRK ABD Temsilcisi Yunus Paksoy;

“İran’a karşı beklenen İsrail saldırısıyla ilgili olarak bu zamana kadar, eğer doğru hatırlıyorsam, İsrail’i savunmak için burada olduğunuzu, ancak İsrail ile ortak bir saldırıda bulunmayacağımızı söylediniz. Şimdiye kadar ise bunu ihtimal dışı bırakmaktan kaçındınız. Bu misilleme için İran’a karşı bir İsrail askeri operasyonuna katılmayacağınızı söyleyebilir misiniz?”

Pentagon Sözcü Yardımcısı Sabrina Singh;

“İran ile savaş istemediğimizi oldukça net bir şekilde belirttik. İsraillilerle tepkileri hakkında konuşacağız. Tekrar ediyorum, gerçekleşmemiş bir yanıt. Spekülasyon yapmayacağız”

CNN TÜRK ABD Temsilcisi Yunus Paksoy;

“Ama bu ihtimal dışı anlamına gelmiyor”

Pentagon Sözcü Yardımcısı Sabrina Singh;

“Sonraki soru”

Pentagon ayrıca, İsrail’in Lübnan’a yönelik saldırılarını desteklediklerini de açıkladı. İsrail’in Hizbullah’ı vurma hakkının olduğunu iddia etti. Savaşın ise yayılmadığını, bölgesel hale gelmediğini de öne sürdü.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu