SON DAKİKA

Pakistan’da gergin Nasrallah protestosu: Göstericiler polise taş attı, polis ateş açtı

KAYNAKCNN TÜRK

Binlerce Pakistanlı ellerinde Hasan Nasrallah posterleriyle sokaklara indi. Hizbullah lideri Hasan Nasrallah’ın ölümünü protesto etmek için ABD ve İsrail karşıtı sloganlar attı. Filistin bayrağı da taşıyan protestocular, caddeleri yangın yerine çevirdi. ABD Konsolosluğu’nda yürümek istedi ancak polis buna izin vermedi.

–          “Nasrallah’ın gidişiyle hiçbir şeyin bizi durduramayacağını anlatmak istiyoruz. Hepimiz Nasrallah’ız, onun sesiyiz, onun bayrağının taşıyıcılarıyız. Bugün tüm Şiiler ve müslümanlar onun şehadetini anmak için sokaklarda”

Pakistan’ın Karaçi kentinde toplanan göstericiler yollara bariyerler çekerek şehrin ana yollarını trafiğe kapattı. Pakistan polisi, eylemcilere biber gazı sıktı. Bir protestocuyu ise yere yatırıp sopayla dövdü. Giderek şiddetlenen eylemde, polis ile göstericiler arasında çatışma çıktı.

–        “Biz barışçılız. Bu eylemde yanımızda kadınlarımız, çocuklarımız, yaşlılarımız, akademisyenlerimiz var. Sesimizi yükseltmemiz zorunludur ki, sesimiz tüm bunların arkasında olanlara, yani tüm kötülüklerin anası olan Amerika’ya ulaşabilsin. Bütün kötülüklerin, inkarların, şiddetin merkezi ve temel nedenidir”

Pakistan’daki Nasrallah destekçileri, İsrail suikastı ile hayatını kaybeden Hizbullah lideri için gıyabi namaz da kıldı.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu