SON DAKİKA

Oy vermek için gerekli evraklar! Seçmen kağıdı olmadan oy kullanılabilir mi? Eski kimlik ve nüfus cüzdanı ile oy kullanılır mı?

Oy vermek için gerekli evraklar! Seçmen kağıdı olmadan oy kullanılabilir mi? Eski kimlik ve nüfus cüzdanı ile oy kullanılır mı?

14 Mayıs Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem Milletvekilliği seçimlerine az bir zaman kala oy kullanacak vatandaşlar tarafından seçim günü bulunması gereken evraklar ve kimlik detayları gündemde. Milyonlarca seçmen sandık başına giderek tercihlerini yapacak. 14 Mayıs seçimlerinde seçmen kağıdı olmadan oy kullanılıp kullanılmayacağı merak ediliyor.

SEÇMEN KAĞIDI OLMADAN OY KULLANILABİLİR Mİ?

Seçmen kağıdı olmadan da oy kullanılabilmekte. Konuya ilişkin edinilen resmi bilgiler ve 135 sayılı genelgenin 27.maddesine göre, sandık başına gelen seçmen Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarasını taşıyan, Türkiye Cumhuriyeti kimlik kartı, geçici kimlik belgesi, nüfus cüzdanı, resmî dairelerce verilen soğuk damgalı kimlik kartı, pasaport, evlenme cüzdanı, askerlik belgesi, sürücü belgesi, hakim ve savcılar ile yüksek yargı organı mensuplarına verilen mesleki kimlik kartı, avukat, noter ve askerî kimlik kartı gibi kimliğini tereddütsüz ortaya koyan resimli, resmi nitelikteki belgelerden biriyle seçmen sıra numarasını söyleyerek 14 Mayıs günü oy kullanabilecek. Bu belgelerden birini vermeyen seçmen oy kullanamayacak.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu