SON DAKİKA

Orta Vadeli Programda istihdam planları

KAYNAKCNN TÜRK

“Önemli bir program, tarihimizde ilk kez uyguluyoruz. Bu sayede daha az maliyetle daha çok istihdamın piyasada yer almasına katkı vereceğiz.”

Orta Vadeli Programdaki, istihdama yönelik planların arasında yeni nesil çalışma biçimleri yer aldı. Esnek çalışma modeli onların arasında. “900 bin gibi istihdam hedefimiz olacak.”

Orta Vadeli Programda istihdam planları

Kamuda ilk esnek çalışma modeli ise geçtiğimiz hafta devreye giren işgücü uyum programı oldu. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Işıkhan, o programın önemine bir kez daha dikkat çekti.

“Programımız yaklaşık olarak haftada 3 gün 22,5 saat planlandı. 10 ay süre ile 140 gün şeklinde planlıyoruz. Hedefimiz yeni işler yaratarak işgücü uyum programı ile birlikte piyasanın ihtiyaç duyduğu nitelikteki gençleri kadınları piyasaya hazırlamak olacaktır.”

Bakan, toplum yararına programlarda istihdam hedefinin 200 bin olduğunu hatırlattı, çağrıda bulundu. “Özellikle çalışmayan istihdama katılmak isteyen vatandaşlarımızı bunları programımıza davet ediyoruz.”

Orta Vadeli Programda istihdam planları

Bakan Işıkhan kamuda haftada 3 gün çalışmaya imkan sağlayan program kapsamında Milli Eğitim Bakanlığı’na ayrılan 120 bin kontenjana şimdiye kadar 83 bin başvuru geldiğini belirtti.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu