SON DAKİKA

Okul-veli iş birliği “Velivizyon” ile güçlendirilecek

KAYNAKCNN TÜRK

“Sanayi sektöründe ihtiyaç duyulan nitelikli personeli, mesleki ve teknik eğitim politikası, Türkiye’de eğitim öğretim sürecinde ailenin rolünü biz bu yıl başat bir çalışma alanı olarak belirledik.”

Yeni eğitim öğretim yılının başlamasına kısa bir süre kala bu mesajı verdi. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin yeni dönemde çalışmaların ana merkezinde olacak 3 konuyu sıraladı.

Okul-veli iş birliği Velivizyon ile güçlendirilecek

Bakan Tekin, okul- veli iş birliğini güçlendirecek Velivizyon platformunun tanıtım programında konuştu. “Yapmak istediğimiz akıl vermek değil, farkındalık oluşturmak” dedi.

“Dedim ki Türkiye’deki öğretmenleri Japonya’dakilerle kıyaslayan velilere sesleniyorum kendilerinizi de kıyaslayın. Arzum şu gelin hep beraber üstümüze düşeni yapalım. Başarırsak hep beraber başaralım başaramazsak beraber başaramayalım.”

Velivizyon platformu ile velilerin, okulla ve öğrenciyle iş birliğinin artırılması, öğretmenlerin yükünün hafifletilmesi ve velilerin bilinçlendirilmesi hedefleniyor. Bu kapsamda 12 ana başlık altında her bir bölümü 8-10 dakikadan oluşan toplam 27 bölümlük bir dizi film çekildi.

Okul-veli iş birliği Velivizyon ile güçlendirilecek

Bakan Tekin, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile okul öncesi, 1 ve 5’inci sınıfların, okulun ilk haftası verilen uyum eğitimi kapsamında yeni bir program başlatacaklarını, bu programın içeriğinin yakında duyurulacağını söyledi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu