SON DAKİKA

Oksijenli Su Nedir, Ne İşe Yarar? Oksijenli Su Nerelerde Kullanılır?

Oksijenli Su Nedir, Ne İşe Yarar Oksijenli Su Nerelerde Kullanılır
expand

KAYNAKCnnturk.com

Oksijenli Su Nedir, Ne İşe Yarar?

 Oksijenli su, uzun senelerdir ecza dolaplarında bulunan bir çözelti olarak karşımıza çıkar. Acil müdahale dolaplarında ve ilk yardım çantalarında da oksijenli su bulunur. Gözle görülebilen hafif mavi bir yapısı olan oksijeni su saf hali ile kullanıldığında tehlikeli bir hal alabilir. Dışarıdan alınan oksijenli sular hafifletilerek satışa uygun hale getirilir.

 Oksijenli su, bulunduğu ortamdaki bileşikleri bozar ve başka bir bileşik şekline getirir. En küçük organizmaya bile müdahale edecek kadar etkili bir çözeltidir. Oksijenli su zararlı değildir fakat ısı ile temas ettiği zaman yanıcı bir etkiye sahip olabilir. Bundan dolayı kullanıldığı zaman ısıdan uzak olması gerekir. Cilt bakımında kullanılması hassas ciltlerde tahrişe de neden olabilir. 

 Oksijenli Su Nerelerde Kullanılır?

 Saç açma: Saç açma tekniği olarak genelde kuaförler tarafından uygulanır. Bir ölçü saf su ve bir ölçü oksijenli suyu karıştırıp çalkaladıktan sonra saçlara uygulanabilir. Bir süre bekledikten sonra saçı yıkarsanız saç renginizde açılma olduğunu fark edersiniz. Saçınız istediğiniz renge ulaşana kadar oksijenli su ile açma işlemi gerçekleştirebilirsiniz.

 Diş bakımı: Diş eti ve diş rahatsızlıklarında gargara olarak kullanılır. Marketlerden alınan diş beyazlatma ürünlerinde de hidrojen peroksit bulunur. Bir ölçü oksijenli su ve saf suyu karıştırarak sabah ve akşam düzenli gargara yapmak gerekir. Kısa süre sonra dişlere beyazlık ve parlaklık gelir.

 Tırnak bakımı: Tırnaklardaki sarı renk lekeleri oksijenli su ile önlemek mümkündür. Pamuk yardımı ile tırnaklarınıza oksijenli su sürerseniz tırnaklarınızın renginin doğal rengine ulaştığını görürsünüz.

 Oksijenli Su Faydaları Nelerdir?

 Oksijenli suyun mutfak, banyo ve ev temizliğinde kullanılması ortamın çok daha hijyenik olmasına yardım etmektedir. Tırnak bakımında tercih edilmesi tırnakların temiz görülmesini sağlar. Ağız bakımında da ağız sağlığının korunmasında oldukça etkilidir.

 Cilt problemleri için kullanılmak istendiğinde ciltteki iltihapları ortadan kaldırır. Ayrıca cilt beyazlatma konusunda da oldukça etkilidir. Eğer koltuk altı bölgesinde kararma varsa rengin açılması için de oksijenli su kullanılabilir.

 Balık besleyen kişiler akvaryumun kirlenmemesi için oksijenli su ile temizleme yapabilir. Beyaz çamaşırların daha temiz olması için deterjan kısmına bir miktar oksijenli su eklemek de önerilir. Bu sayede yıkanan çamaşırlar çok daha temiz ve berrak olur. 

 Oksijenli Su Ne Kadar?

 Çok amaçlı bir çözelti olan oksijenli suyun ne kadar olduğu ve nerelerden alınabileceği de merak edilir. Eczanelerde, bazı marketlerde ve kozmetik dükkanlarında oksijenli su bulmak mümkündür. Oksijenli suyun fiyatı boyutuna ve alındığı yere göre değişse de uygun fiyatlı bir ürün olduğunu bilmek gerekir. Oksijenli suyu tırnak bakımında, diş temizliğinde ve saç açmada kullanabilirsiniz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu