TÜRKİYE

Oğuz Murat Aci’nin babası CNN TÜRK’e konuştu: İade edilecekler!

KAYNAKCNN TÜRK

1 Mart tarihinde İstanbul Eyüpsultan’da yaşanan trafik kazasında Oğuz Murat Aci hayatını kaybetmişti ve kazaya 17 yaşındaki Timur Cihantimur neden olmuştu. Kazanın ardından önce Mısır’a, ardından ABD’ye kaçan anne Eylem Tok, ve oğlu Cihantimur 4 aydır hapiste.

Kazada hayatını kaybeden Oğuz Murat Aci’nin babası Özer Aci CNN TÜRK’e konuştu ve şu ifadeleri kullandı;

–          “Beni memnun eden kısım 1 hafta daha Amerika gibi bir yerde hapisteler. Öyle böyle cezalarını çekmeye devam edecekler”

Türkiye’nin iade talebi üzerine Boston’da yakalanan 17 yaşındaki Timur Cihantimur’un ABD’de görülen duruşmada, hakim taraflardan son yazılı savunmalarını isteyerek kararı erteledi. Cinayet gibi kazada hayatını kaybeden Oğuz Murat Aci’nin ailesi, anne Eylem Tok ve Oğlu Timur Cihantimur’un iade edileceği günü bekliyor.

–          “Ben eminim hem çocuğun hem annesinin iadesine karar çıkacağına inanıyorum. Bu yönde bir karar çıkacağını düşünüyorum”

Eylem Tok ve oğlunun en ağır cezayı almasını istediklerini söyleyen baba Özer Aci yaşadıkları zor günleri anlattı.

–          “Bir cezanın ders verici olması lazım, caydırıcı olması lazım. Tekrar edecektir, etmemesi lazım. Biz yandık kül olduk, başkaları aynı duruma düşmesin”

Baba Aci, oğlunu hayattan koparan şeyin ihmal olduğuna dikkat çekti.

–          “Anne yardım etseydi, baba yardım etseydi çocuğunu yurtdışına kaçıracağına ambulans aransaydı belki benim çocuğum hayattaydı. Bu keşkelerin bedellerini ödemeleri gerekir diye düşünüyorum”

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu