SON DAKİKA

Öğretim üyesi eksi netle fizik kazandı iddiası | YÖK’ten açıklama geldi

KAYNAKCNN TÜRK

Bir öğretim üyesi, eksi netle fizik bölümüne yerleştiğini iddia etti. Yükseköğretim Kurulu ve Dezenformasyonla Mücadele Merkezi’nden peş peşe yalanlamalar geldi. YÖK, eksi netle herhangi bir adayın puanının hesaplanmasının mümkün olmadığını belirtirken, Dezenformasyonla Mücadele Merkezi de iddianın manipülasyon olduğunu vurguladı.

YÖK: ADAYIN PUAN HESAPLAMASINDA 55.75 NETİ VAR

Üniversite yerleştirme sonuçlarının açıklanmasının ardından bir üniversitede öğretim üyesi olan Behçet Yalın Özkara, üniversite sınavına bir sosyal deney gerçekleştirmek amacıyla girdiğini ve eksi 1.75 fizik netiyle fizik bölümüne yerleştiğini sosyal medya hesabından paylaştı. Yükseköğretim Kurulu, paylaşımla ilgili bir açıklama yaptı. “Eksi netle herhangi bir adayın puanının hesaplanması mümkün değildir” ifadeleri kullanıldı. Fizik bölümüne yerleşen öğretim üyesinin puanının hesaplamasında kullanılacak toplam 55.75 neti olduğu belirtildi.

Öğretim üyesi eksi netle fizik kazandı iddiası | YÖKten açıklama geldi

DMM: PROGRAMA YERLEŞMESİ İÇİN YETERLİ PUANA SAHİPTİ

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi’nden de açıklama geldi. İddianın manipülasyon olduğu belirtilen açıklamada, adayın söz konusu fizik programına yerleşmesi için yeterli sayısal puana sahip olduğu ifade edildi.

Öğretim üyesi eksi netle fizik kazandı iddiası | YÖKten açıklama geldi

EKSİ NETLE FİZİK KAZANILABİLİR Mİ?

Peki, eksi netle bir bölüme yerleşebilmek mümkün mü? Adayların yerleştirme süreci nasıl işliyor? Bir aday, fizikte başarılı olmasa bile, sayısal alanın diğer bölümleri yani matematik, kimya ve biyolojiyi çözerek de o bölüme yerleşebiliyor.

“SAYISAL ALANIN DİĞER BÖLÜMLERİNİ ÇÖZMESİ YETERLİ”

Eğitimci Ayla Onmuş, “Örneğin sözel puanla coğrafya bölümüne yerleşmek isteyen öğrencinin, sözel testinden herhangi birini çözmesiyle de yeterli olan yerleşme puanına ulaşabilecektir. Burada önemli olan öğrencinin yerleştiği bölüm değil, seçtiği alandan puan oluşturmasıdır” dedi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu