GÜNDEM

Nisan ayında şaşırtan görüntü! Dakikalar içinde beyaza büründü

Aksaray’da gün içerisinde belirli aralıklarla yağan sağanak yağmur akşam saatlerinde yerini dolu yağışına bıraktı. Yaklaşık 6 dakika süren şiddetli dolu yağışı şehri kısa sürede beyaza bürüdü. Dolu yağışı şehirde hayatı olumsuz etkilerken trafikte de kısmen aksamalara neden oldu. Öte yandan Metroloji Bölge Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, sağanak ve dolu yağışının kentte belirli aralıklarla devam edeceği öğrenildi.

Elazığ’da sağanak etkili oldu, yollar göle döndü

Elazığ’da etkili olan sağanak yağış nedeniyle yollar göle döndü. Akşam üzere etkili olan ve zaman zaman etkisini sürdüren sağanak yağmur sebebiyle bazı cadde ve sokaklarda su birikintileri oluştu. Etkili olan sağanak yağış, hayatı olumsuz etkilerken bazı caddelerde su taşkını meydana geldi. Caddelerde suların yükselmesi nedeniyle sürücüler zor anlar yaşadı.

Munzur ve Pülümür çayları taştı, yetkililer uyardı

Tunceli’de meteorolojinin uyarısını yaptığı yoğun sağanak yağış etkili olmaya devam ediyor. Yağış nedeniyle Tunceli-Ovacık karayolu Munzur Çayı’nın birden çok noktada taşması nedeniyle valilik tarafından ikinci bir duyuruya kadar araç trafiğine kapatıldı. Taşkın nedeniyle yolda mahsur kalan 11 vatandaş, karayollarına ait iş makineleriyle kurtarıldı.

Pülümür Çayı’nın debisinde de yağış nedeniyle ciddi artış meydana gelirken, yetkililer özellikle çay kıyısında bulunan işletmeler ile karayolunu kullanacak olan vatandaşları dikkatli olmaları konusunda uyardı.

Öte yandan karayolları 86. Şube Şefliği ekipleri her iki karayolunda da taşkınla mücadele konusunda aralıksız çalışma yürütüyor.

Güneşli havada şiddetli yağmur


Şanlıurfa’nın Ceylanpınar ilçesinde sabah saatlerinde başlayan yağmur, öğleden sonra yerini güneşe bıraktı. Akşama doğru hava güneşliyken yeniden yağmaya başlayan yağmur, akşam saatlerinde şiddetini artırdı. Bazı kırsal bölgelerde yağmur suları taşkınlara neden oldu.

Dolu yağışı kazalara neden oldu, trafik durma noktasına geldi


Kente genelinde akşam doğru etkili olan dolu yağışı hayatı olumsuz etkiledi. Yağış sonrası bir çok noktada kar birikintileri anımsatan görüntüler ortaya çıktı. Şuhut-Afyonkarahisar karayolunda ise dolu yağışından dolayı çok sayıda maddi hasar meydana geldi. Kazalar ve yağış nedeniyle bazı sürücüler yolda ilerlemekte güçlük çekerken, bir çoğu ise araçlarını yol kenarlarına park edip yağışın dinmesini bekledi. Yaklaşık 20 dakika yağan dolu yağışının durmasının ve kaza yapan araçların güvenli alanlara çekilmesinin ardından kara yolunda trafik normale döndü.

Malatya ve Adıyaman’da şiddetli sağanak yağış! Sokaklar göle döndü

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu