SON DAKİKA

Niğde Merkez Camii’nin temeli atıldı

Niğde Merkez Camii’nin temeli atıldı
expand

Adnan ÇELEBİ/ NİĞDE, (DHA)- NİĞDE Merkez Cami ve Kur’an Kursu Yaptırma ve Yaşatma Derneği tarafından inşa edilecek olan Niğde Merkez Cami’sinin temeli atıldı.

Kuran’ı kerim tilaveti ile başlayan temel atma töreninde açılış konuşmasını Niğde Merkez Cami ve Kur’an Kursu Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı İsmail Ünal yaptı. Ünal, yaptığı konuşmasında bu eserin Niğde’ye kazandırılmasında emeği geçen hayırseverlere teşekkür etti. Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir, Niğde’ye büyük bir eser kazandırılacağını belirterek, “Gerçekten Niğde’miz için önemli bir gün. İnşallah uzun yıllarca utulmayacak bir gün. Bugün Niğde’mize büyük bir eser kazandırılıyor. Cumhuriyet dönemimizde belki birçok camimiz yapıldı ama bu camimizin yapılacağı yerine şehir merkezindeki imam hatip lisesinin yeri olması da ayrı bir önemi var. Yapılacak bu camimiz inşallah gelecek nesillere miras olarak bırakacağımız şehrimizin simgesi olacak bir camimizin temel atma törenindeyiz” dedi.

VALİ ÇELİK: 442. CAMİMİZ OLACAK

Niğde Valisi Cahit Çelik törende yaptığı konuşmasında, Niğde Merkez Caminin ilin 442. Camisi olacağını belirterek, “İlimizde yapılan camilere baktığımızda 58’i Osmanlı döneminde olmak üzere 64 tane tescilli camimiz var. Toplamda ilimizde 441 cami bulunuyor. Bugün temelini attığımız camide 442. Cami olacak. İlimiz merkezinde vatandaşlarımızın rahat bir şekilde ibadet edecekleri büyük bir cami yoktu. Bu cami de bu ihtiyacı giderecek” diye konuştu. Niğde İl Müftüsü Osman Ayas tarafından yapılan duadan sonra Niğde Merkez Cami’sinin temeline ilk harcı atıldı. (DHA)

FOTOĞRAFLI

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu