SON DAKİKA

Netflix’te Türk düşmanı diziye art arda tepkiler: ”Irkçı bir tutum” | VİDEO

KAYNAKCNN TÜRK

TÜRK-AMERİKAN GÜVENLİK VAKFI: IRKÇI BİR TUTUM

Türk askerini işgalci gibi göstermeye çalışan dizi Famagusta ve ABD merkezli dizi-film platformu Netflix’e tepkiler çığ gibi büyümeye devam ediyor.

Son tepki ise Türk-Amerikan Güvenlik Vakfı Başkanı Fatih Özonur’dan geldi. Özonur, sosyal medyadan yaptığı paylaşımda, “Netflix’i, Kıbrıs Adası’nda terör örgütü EOKA tarafından katledilen Türkleri yok sayarak, Türk ordusunu işgalci gösteren Famagusta dizisini yayımlama kararından dolayı kınıyoruz.” ifadelerini kullandı.

Özonur, Netflix’in daha önce de Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ü hedef aldığını hatırlattı. Dijital platformun, Türkiye karşıtı, ırkçı, Yunan ve Ermeni diasporalarını destekleyen bir tutum içinde olduğunu belirtti.

26 AĞUSTOS TARİHİ SEÇİMİ KASITLI MI?

Fatih Özonur, Kıbrıslı Rum fanatiklerin soykırım politikasına yöneldiklerine, ABD merkezli Washington Post gazetesinden bir kupürü paylaşarak gerçeklere atıfta bulundu. Türk-Amerikan Güvenlik Vakfı Başkanı, bu topluluğa üye kişileri de Netflix’i protesto etmeye çağırdı.

Bir tepki de dizinin yayınlanacağı tarihin duyurulduğu güne geldi. Famagusta’nın yönetmeni Andreas Georgiou duyuruyu 26 Ağustos’ta yapmıştı. Bu tarih, Türklere Anadolu’nun kapılarını açan Malazgirt Zaferi ve Yunan ordusunun Ege Denizi’ne kadar kaçmasıyla sonuçlanan Büyük Taarruz’un başladığı güne denk geliyor. Kimi çevreler, bu tarihin kasıtlı seçildiğini belirtiyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu