SON DAKİKA

NETANYAHU’YA AJANLIK SUÇLAMASI! Boris Johnson’dan çarpıcı iddia…

KAYNAKCNN TÜRK

ESKİ İNGİLTERE BAŞBAKANI JOHNSON’DAN ÇARPICI İDDİA

Eski İngiltere Başbakanı Boris Johnson, 10 Ekim’de çıkması planlanan kitabı “Unleashed”de dikkat çekici bir iddiada bulundu. Johnson, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun 2017’de İngiltere’ye yaptığı bir ziyaret sırasında lavaboya dinleme cihazı yerleştirmiş olabileceğini öne sürdü.

CNN TÜRK Londra Temsilcisi Metin Güneş, konuyla ilgili detayları değerlendirdi;

”Ziyaret tamamlandıktan sonra dışişleri güvenlik yetkilileri, tuvalette bir dinleme cihazı buluyor. Johnson daha sonra İngiltere Başbakanı oldu ve bu olayı şimdi piyasaya çıkacak olan kitabında anlatıyor. Kitabın adı ”Unleashed” İngilizceden; tasmasından kurtulmuş veya zincirlerinden kurtulmuş olarak çevrilebilir. Satışa çıkmadan önce kitaptan bölümler Telegraph Gazetesi’nde yayınlandı.”

NETANYAHU AJANLIK YAPTI MI?

İngiltere merkezli Telegraph Gazetesi, Boris Johnson’a bu iddiaların detayını sordu, ancak Johnson kitabını işaret etti.

”Telegraph Gazetesi bu olayın ortaya çıkması üzerine Boris’e sorular sordu. Fakat Johnson, “Tüm detaylar kitabımda var” diyerek kitabını satmaya çalışıyor.”

NETANYAHUYA AJANLIK SUÇLAMASI Boris Johnsondan çarpıcı iddia...

CNN TÜRK Londra Temsilcisi Metin Güneş, söz konusu iddiaların İngiltere tarafından İsrail’e sorulup sorulmadığının bilinmediğini söyledi;

”İngiltere’nin resmi ya da gayriresmi şekilde İsrail’e bir protestoda bulunup bulunmadığı şu aşamada bilinmiyor.”

”HEM BAŞBAKAN HEM MOSSAD AJANI”

İsrail’in İngiltere’de 2017’de gerçekleştirdiği iddia edilen benzer bir davranışın daha önce Beyaz Saray’da da yaşandığı ifade edilmişti.

”Hemen hemen aynı zamanda İsrail’in Beyaz Saray’da da dinleme cihazları yerleştirdiği haberler var. 2019 yılında Trump Beyaz Saray’dayken yine bizzat Netanyahu tarafından Beyaz Saray’a dinleme cihazı yerleştirildiğine dair haberler vardı. Bu işin İsrail Başbakanı tarafından yapılmış olması olaya daha ciddi bir boyut kazandırıyor. Netanyahu hem başbakan hem de Mossad ajanı olarak faaliyet göstermiş.”

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu