SON DAKİKA

Netanyahu grev ve protesto kıskacında

KAYNAKMutlu Doğan Akbaş/ Cnnturk.com Muhabiri

Gazze’de 6 İsrailli rehinenin cesedine ulaşıldı, bu haber üzerine ülkenin en büyük sendikası genel grev kararı aldı. Binlerce kişi sokağa çıktı.

Ateşkes talebiyle sokağa çıkan binlerce İsrailli, Başbakan Netanyahu’nun istifasını istedi.

Netanyahu grev ve protesto kıskacında

Gazeteci Güngör Yavuzaslan konuyla ilgili, “11 aydır yaptıkları bu saldırıyı ABD’nin desteğiyle yapıyorlar. Şu görüntüleri hatırlayalım, Kassam birçok İsrailli askeri vurdu, tankları imha etti. Bu cesetleri alamadılar, Kassam bunların bazılarını sağ bazılarını yaralı bazılarını ölü olarak ele geçirdi. Bunu neden söylüyorum? Mossad görüşme masasına geldiğinde ısrarla rehinelerin sayısını istiyor. Ateşkesi Netanyahu tanımıyor ve uygulamıyor kendi dayatma ve şartlarını Hamas’a kabul ettirmeye çalışıyor. Aslında tırnak içerisinde ABD’ye de bir meydan okuma var” ifadelerini kullandı.

Netanyahu grev ve protesto kıskacında

Terör ve Güvenlik Uzmanı Coşkun Başbuğ da CNN TÜRK’te yaptığı açıklamada “Şu gösteriler biraz daha alevlenir biraz daha dışarıdan körüklenirse iş başka bir boyuta gelir. Netanyahu’nun buna direnebileceğini, sanmıyorum. Netanyahu dipten gelen baskıyla bir şekilde iktidarı bırakır, teslim eder yerine başka isim gelirse bana göre şu planla karşılaşmamız çok olası. ABD’nin baştan beri dillendirdiği ama arkasında da şeytani planın olduğu iki devletli çözümü daha çok konuşuyor olacağız” şeklinde konuştu.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu