SON DAKİKA

Netanyahu ateşkesi kabul etti mi?

KAYNAKCNN TÜRK

Bir tarafta İsrail’in Gazze’de devam ettirdiği soykırım, diğer tarafta ateşkes görüşmeleri. Bölgedeki tansiyon hala yüksek.

Netanyahu ateşkesi kabul etti mi

ASAM Başkanı Dr. Eray Güçlüer konuyla ilgili CNN TÜRK yayınında yaptığı açıklamada, “Hamas, Filistin’in özgür olmasını istiyor. Amerika şunu istiyor, seçime girerken burada bir barış yaptırayım da Harris de Trump’ın karşısında daha güçlü bir şekilde seçime girsin. Netenyahu yargılanma olursa hem kendisi hem de eşi hapse girecek bunun için de çok tehlikeli bir oyun oynuyor. Netenyahu, Trump başkan olana kadar bu savaşı sürdürmek bunun için de Gazze de bir ateşkes olmasını istemiyor, görüşmeler varmış gibi davranıyor ama kesinlikle kendi işgal zihniyetine son verecek bir adım atmayacağı için bu süreç oyalama sürecine dönüşmüş durumda” ifadelerini kullandı.

Netanyahu ateşkesi kabul etti mi

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, İsrail’i ziyaret etti ve Binyamin Netanyahu’nun yeni ateşkes teklifini kabul ettiğini söyledi.

CNN TÜRK ABD Temsilcisi Yunus Paksoy, “ABD Başkanı Biden’ın anlattığı anlaşma üç aşamalı, ateşkes rehinelerin takası çerçeve o çerçevede anlaşma sağlandı ancak daha sonra iki taraftan değişiklikler talep edildi, biz de ABD olarak bu içi tarafın taleplerine hitap edecek şekilde bir köprü öneri yaptık diyorlar” şeklinde konuştu.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu