VİDEO HABER

Mısır Cumhurbaşkanı Sisi, Türkiye’ye geliyor

KAYNAKCNN TÜRK

ZİYARET EYLÜL AYININ İLK HAFTASINDA GERÇEKLEŞECEK

Mısır Cumhurbaşkanı Abdülfettah es-Sisi, eylülün ilk haftasında Türkiye’ye ziyarette bulunacak. Mısır ile normalleşme sürecinde Cumhurbaşkanı Erdoğan, Mısır’a 12 yıl aranın ardından şubat ayında bir ziyaret gerçekleştirmişti. Sisi’nin iade-i ziyaretini ise 4 ya da 5 Eylül’de gerçekleştirmesi bekleniyor. Sisi’nin ziyareti 2012 yılından bu yana Mısır’dan Türkiye’ye cumhurbaşkanı düzeyinde yapılacak ilk ziyaret olacak. İki lider, yüksek düzeyli stratejik işbirliği konseyi toplantısına başkanlık edecek.

İKİ ÜLKE ARASINDA BİRÇOK ALANDA ANLAŞMA İMZALANACAK

Birçok alanda anlaşmaya imza atılacak. Ana gündem başlığının Gazze olacağı görüşmelerde, iki ülke ilişkileri ve yeni işbirliği fırsatlarının da masaya yatırılması bekleniyor. İsrail’in Gazze’deki katliamlarının durdurulması, Gazze’de ateşkesin sağlanması ve Netanyahu hükümetinin yargılanması konusunda atılabilecek ortak adımları görüşecekler öncelikli başlıklardan olacak. Erdoğan ile Sisi ayrıca başta Libya, Sudan, Somali gibi bölgesel meselelerde kalıcı istikrar, barış ve huzurun tesisi gibi konuları da ele alacaklar.

İki ülke arasında ticaret hacmi hedefinin 15 milyar dolar olması da hedefleniyor. Bu hedefe ulaşmak için atılacak adımlar da masada olacak. Sisi’nin beraberinde iş dünyasından isimlerle Türkiye’ye gelmesi bekleniyor.

Kahire’ye en son Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ağustos ayı başında gitmiş ve Mısır Dışişleri Bakanı Bedr Abdulati’nin yanı sıra Sisi ile de bir araya gelmişti.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu