TÜRKİYE

Milli İstihbarat Akademisi başvuru tarihleri 2024: Lisansüstü başvuruları ne zaman, başvuru şartları neler?

Milli İstihbarat Akademisi başvuru tarihleri 2024: Lisansüstü başvuruları ne zaman, başvuru şartları neler
expand

Milli İstihbarat Akademisi lisansüstü program başvuruları gündemde yer alıyor. Yayınlanan duyuruda 2024/2025 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Dönemi lisansüstü programlarına başvuruların başladığı bildirildi. Akademi bünyesinde açılan lisansüstü programlara sadece Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları başvurabilecek. Akademiden mezun olan öğrenciler, özel sektör, akademi ve devlet kurumlarında çalışabilecek. Milli İstihbarat Akademisindeki öğrenciler, eğitim sürecinde çeşitli araştırma projelerinde yer alma imkanına da sahip olacak.

MİLLİ İSTİHBARAT AKADEMİSİ LİSANSÜSTÜ BAŞVURULARI NE ZAMAN?

Milli İstihbarat Akademisinden yapılan açıklamaya göre başvurular, adaylar tarafından 26 Haziran 2024 ile 5 Temmuz 2024 saat 17:00 arasında http://basvuru.mia.edu.tr/ adresi üzerinden çevrimiçi olarak gerçekleştirilecektir.

MİLLİ İSTİHBARAT AKADEMİSİ BAŞVURU ŞARTLARI

Milli İstihbarat Akademisi yüksek lisans başvuru şartları arasında, adayların en az 4 yıllık örgün eğitim veren lisans programlarından en az 2,5 genel ağırlıklı not ortalaması ile mezun ya da mezuniyet aşamasında olmaları ve ALES’ten (SÖZ/EA/SAY) en az 75 puan almaları koşulu aranacak. Online yapılacak olan başvurularda İngilizce YDS ya da e-YDS’den en az 80 puan şartı aranacak. Adayların programlara başvururken bir niyet mektubu da sunması gerekiyor. Asgari koşulları sağlayan adaylar, yazılı bilimsel sınav ve mülakat sınavlarına girecek. Adaylar arasında ağırlıklı puan hesaplamasına göre en yüksek puana sahip ilk 15 öğrenci, programa asil olarak kayıt hakkı elde edecek.

MİLLİ İSTİHBARAT AKADEMİSİ YÜKSEK LİSANS BAŞVURU DETAYLARI İÇİN TIKLAYIN!

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu