TÜRKİYE

METEOROLOJİK UYARI! Yeni haftada hava nasıl olacak? İstanbul dahil kuvvetli yağış var!

METEOROLOJİK UYARI Yeni haftada hava nasıl olacak İstanbul dahil kuvvetli yağış var
expand

Yapılan son değerlendirmelere göre, yurdun kuzey ve iç kesimlerinin parçalı yer yer çok bulutlu, Marmara’nın kuzey ve doğusu, Ege’nin kuzeydoğusu, Göller Yöresi, Doğu Akdeniz, İç Anadolu’nun güney ve kuzeydoğusu, Karadeniz ve Doğu Anadolu’nun kuzey ve batısının yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan tahminlere göre yağışların; Batı Karadeniz (Bolu hariç), Orta ve Doğu Karadeniz’in iç kesimleri, Doğu Akdeniz’in Toroslar Mevkii, İstanbul’un kuzey kıyıları, Kocaeli ve Sakarya çevreleri ile Sivas’ın doğu ilçelerinde yerel kuvvetli olması bekleniyor.

Hava sıcaklığında önemli bir değişiklik olmayacağı, ülke genelinde mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın ise genellikle kuzeyli, Akdeniz kıyıları ile yurdun doğu kesimlerinde güney ve batılı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, İstanbul ve Kırklareli’nin Karadeniz kıyılarında kuzeyli yönlerden kısa süreli kuvvetli (30-50 km/saat) esmesi bekleniyor.

İSTANBUL DAHİL BİRÇOK KENT İÇİN UYARI GELDİ

CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen, “Bugün Pazar sabah saatlerinden itibaren Marmara’nın kuzey (İstanbul dahil) ve doğusu Batı Karadeniz kuvvetli, öğlenden itibaren de Orta ve Doğu Karadeniz’in iç kesimleri Doğu Toroslar, İstanbul’un kuzey kıyıları, Kocaeli ve Sakarya çevreleri ile Sivas’ın doğusu kuvvetli yağışlı.

İstanbul bugün aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, öğle saatlerinde kuzey kıyılarında kuvvetli olması bekleniyor. 27 derece. Akşam yağmur kesilir. Çarşamba, Perşembe daha kuvvetli yağmur İstanbul’a gelebilir.

Bugün Pazar Marmara’da rüzgar kuzeyden kuvvetli esecek. Sıcaklık 2 derece düştü pazartesi tekrar 2 derece yükselir. Karadeniz kıyıları denize girmek için sakıncalı.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu