SON DAKİKA

Meteoroloji Danışmanı Şen değerlendirdi: Yurt genelinde havalar ısınacak mı?

KAYNAKCNN TÜRK

Mayıs ay’nın son günlerinde meteoroloji tahminleri güncelledi. Sarı kodlu sağanak yağmur uyarısı verdi.  Havalar bir türlü ısınmadı, yaz ayları kendini hissettirmedi. Anadolu’nun iç kesimlerinde, sel ihtimali Mayıs’ın son haftasında da devam ediyor. İstanbul başta olmak üzere Marmara bölgesi için ise durum farklı olmuyor.

CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Orhan Şen detayları şu ifadelerle aktardı;

YURT GENELİNDE HAVALAR NE ZAMAN ISINACAK?

“Ankara, Yozgat, Kırşehir, Konya, Tokat ve Kastamonu civarlarında yağış kuvvetli ve gök gürültülü sağanak yağış şeklinde görülüyor. Bu yağışla birlikte dolu yağışı da ihtimali var. Yıldırım düşmesi ve taşkın ve sel olaylarına da dikkat etmesi gerekecek. İstanbul’da yağış yağmur geçişleri olabilir. Kuzey rüzgarlar nemi arttırdı ve sıcaklığı da bir iki derece düşürecek. Çarşamba gününden itibaren bütün Türkiye’de sıcaklıklar artmaya başlıyor. Hatta hissedilir derecede artacak gibi gözüküyor. Yani cumartesi-pazar Marmara ve Ege’de yaz değerlerine ulaşacak. İstanbul’da 29 derecelere kadar çıkma ihtimali var”

EGE VE AKDENİZ BÖLGESİ’NDE ALIŞTIĞIMIZ YAZ HAVASI KENDİNİ GÖSTERECEK Mİ?

“Hava İzmir’de ve Antalya’da 30 dereceyi geçecek. Batı bölgelerimizde sanki bir yaz havasını yaşayacağımız gibi gözüküyor”

YURT GENELİNDE NASIL BİR HAZİRAN AYI YAŞANACAK?

“Haziran ayından itibaren bu sene yaz aylarında sıcaklık dalgalarını bekliyoruz”

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu