YAZARLAR

Mesele darbeye direnmek

Bolivya’da püskürtülen darbe adeta bağıra bağıra geldi..

Bolivya, 7 Ekim’den sonra Filistinlilere katliam uyguladığı gerekçesiyle İsrail ile ilişkileri kesen ilk ülke. Bu kararın ardından İsrail Dışişleri Bakanlığı, Bolivya hükümetini “HAMAS’ın yanında durup teröre teslim olmakla” suçlayan skandal bir açıklama yaptı.

Bolivya Devlet Başkanı Luis Arca, 8 Haziran günü Moskova’da Rusya Devlet Başkanı Putin ile görüştü. İki liderin ele aldığı başlıklardan birinin de Bolivya’nın BRICS üyeliği olduğu ortaya çıktı.

Darbeler ülkesi Bolivya’da yeni bir darbe olması için yukardaki iki madde yeter de artar bile. Ancak asıl sebep bu iki maddeyle bağlantılı Lityum rezervleri. Bolivya dünyanın en zengin lityum rezervlerine sahip ülkeler arasında. “Emperyalizmin yeni petrolü” denilen lityum yeşil dönüşüm ve elektrikli araçların yaygınlaşmasıyla eskisinden çok daha stratejik bir maden haline geldi.

Bu zenginliğin kontrolünün Putin ile baş başa görüşen, BRICS üyeliğini zorlayan ve İsrail’i Filistinlilere katliam uygulamakla suçlayan bir hükümetin elinde olmasına sözde medeni Batı göz yumamazdı. En iyi bildikleri şeyi yapıp bir darbe tezgahladılar ama ellerine yüzlerine bulaştırdılar.

Bolivya örneği aslında ve maalesef bizim yabancısı olduğumuz bir süreç değil. ABD -İsrail çıkarlarına aykırı hareket eden kim olursa olsun bir şekilde tasfiye edilmek isteniyor.

Darbe dinamiği asla değişmez. O dinamikle uyumlu hareket eden yerli darbe heveslileri hiçbir zaman eksik olmaz. Önemli olan bütün kötülüklerin anası olan darbelere direnmek…

Sevindirici olan şu ki… Mazlum milletler artık uyandı. 15 Temmuz’da çıplak elleriyle darbeye darbe yapan Çılgın Türkler yalnız değil.

Selam olsun darbeye direnenlere.

Kahrolsun darbeciler…

Dengeleri değiştiren yemek

CHP’de 2.Kılıçdaroğlu dönemi olur mu? Bence böyle bir ihtimal yok. Ama Salı akşamı Mansur Yavaş ile yenilen yemekten sonra

Kemal Bey’in CHP’nin manevi genel başkanı olma yolunda emin adımlarla ilerlediğini söylemek de abartı olmaz .

O yemekle…

* Mansur Yavaş “Cumhurbaşkanı adaylığı yarışında ben de varım” dedi.

* Kılıçdaroğlu-Yavaş ikilisi Ekrem İmamoğlu’na “Sen CHP’nin tek belirleyicisi değilsin” mesajı verdi.

* Yavaş “CHP’den ayrılacak” iddialarına noktayı koydu.

* Özgür Özel’in “Keşke dördümüz bir arada olsak “ açıklamasıyla Kılıçdaroğlu’nun CHP’deki belirleyici rolü kabul edilmiş oldu.

Not: CHP’nin sonbaharda bir tüzük kurultayı toplama ihtimali giderek azalıyor. İşlerin bu kadar karışık olduğu bir dönemde parti yönetimi seçimli kurultaya dönme riski taşıyan bir kurultayı toplamaz.

CHP’nin aşırı tuhaf buğday politikası

Genel Başkan Özgür Özel: Buğdayın gerçekten para kazanabilmesi için 15 lira olması lazım. Buğdaya yüzde 10 zam verenlere , bunu tweet atarak söyleyenlere yazıklar olsun..

Ekrem İmamoğlu: Buğday dehşet pahalı. Onun için ekmeğe yüzde 60 zam yaptık! (İstanbul’da belediyenin ürettiği Halk Ekmek fiyatı 5 liradan 8 liraya çıkarıldı.)

CHP’nin muhakkak başka sorunları da var ama buğday meselesinde acilen ortak bir dil geliştirmeleri gerekiyor. Bir taraftan buğday fiyatlarını arttırmaya çalışıp diğer taraftan “Buğday pahalı” diyerek ekmeğe yüzde 60 zam yapmak biraz tuhaf kaçıyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu